Danas natprosečno toplo za ovo doba godine: Temperatura i do 23 stepena!

11.02.2024

06:35

0

Autor: J. Jovanović

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će najjači biti u brdsko-planinskim predelima južne Srbije, kao i na jugu Banata i u donjem Podunavlju

Danas natprosečno toplo za ovo doba godine: Temperatura i do 23 stepena!
Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, natprosečno toplo i vetrovito, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će najjači biti u brdsko-planinskim predelima južne Srbije, kao i na jugu Banata i u donjem Podunavlju, gde se očekuju i udari olujne jačine. Kasnije posle podne i uveče će vetar biti u slabljenju.

Kiša će padati na jugozapadu zemlje, i to naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom, kao i ponegde na jugu zemlje i severu Vojvodine, ali slabijeg inteziteta. Najniža temperatura od 7 do 14 °C, a najviša dnevna od 17 do 23 °C.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

 

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, suvo, natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će uveče biti u slabljenju. Najniža temperatura od 11 do 13 °C, a najviša dnevna oko 21 °C.

Narednih dana hladnije

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će početkom sledeće sedmice biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom u svim predelima Srbije, na planinama uz prelazak kiše u sneg i stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

U drugoj polovini sedmice očekuje se suvo vreme sa dužim sunčanim periodima.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike