Spremite kratke rukave, pred nama je topao vikend: Evo kada nas čeka vremenski preokret

09.02.2024

17:53

0

Natprosečno toplo vreme zadržaće se i u nedelju

Spremite kratke rukave, pred nama je topao vikend: Evo kada nas čeka vremenski preokret
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

U Srbiji će u subotu biti umereno do potpuno oblačno vreme i dalje natprosečno toplo uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će najjači biti u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije, gde se povremeno očekuju i olujni udari, saopštio je danas Republički Hidrometeorološki Zavod.

Slaba kiša padaće na jugozapadu zemlje, a posle podne i uveče tek ponegde i na severu i istoku Srbije, a temperature će se kretati od tri do 22 stepena.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i dalje natprosečno toplo uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar. Slaba kratkotrajna kiša očekuje se uveče, a  najviša dnevna temperatura biće oko 20 stepeni.

Natprosečno toplo vreme zadržaće se i u nedelju, dok se hladnije vreme, mestimično sa kišom očekuje od početka naredne nedelje.

U ponedeljak se u Srbiji očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, a veća količina padavina očekuje se na jugu i jugozapadu Srbije, uz pojavu i pljuskova sa grmljavinjom.

Biće i dalje toplo, maksimalna temperatura od 13 do 19°C, u Beogradu do 17°C.

Jugoistočni vetar biće u skretanju na severozapadni, uz prodor hladnog fronta, pa se očekuje i priliv hladnije vazdušne mase, uz zahlađenje do večeri.

U utorak će u svim predelima Srbiji biti oblačno i hladnije sa kišom, dok se sneg očekuje na planinama.

Duvaće severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C.

Utorak će biti dan kada se očekuje zahlađenje, ali ono će biti takvog oblika da se od srede očekuje vreme u skladu sa kalendarom kada su temperature u pitanju i da će biti hladnije za desetak stepeni u odnosu na period pre. Inače, ovih dana temperature su i za 15 stepeni više proseka za ovo doba godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike