Stanje na putevima: Na pojedinim deonicama ima raskvašenog snega - bez zimske opreme ne krećite na put

27.01.2024

08:30

0

Prilagodite brzinu kretanja uslovima na putu

Stanje na putevima: Na pojedinim deonicama ima raskvašenog snega - bez zimske opreme ne krećite na put
Copyright Pixabay

Na deonicama puteva I B-21 Divljaka - Ivanjica - Javor i II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik kolovoz je vlažan, snega ima do pet centimetara, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije".

Na putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice i Novog Pazara, pa se preporučuje oprezna vožnja.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da budu maksimalno oprezni u vožnji.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo II B-409 Kumanica - Gleđica II A-210 Kopaonik - Rudnica II A-211 Kopaonik - Jaram i II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.

Očekuje se veći broj vozila na prilazima Kopaoniku, Goču, Staroj planini, Zlatiboru i Tari.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja. Teretna vozila na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju se osam sati, a na Horgošu sat vremena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike