Oblačno i vetrovito: Ujutru minus, popodne do 10 stepeni!

27.01.2024

06:35

0

Autor: J. Jovanović

Vetar će biti umeren i jak severozapadni, ponegde i sa olujnim udarima, posle podne u slabljenju, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod

Oblačno i vetrovito: Ujutru minus, popodne do 10 stepeni!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i vetrovito, pre podne na severu i zapadu sa dužim sunčanim intervalima, a samo će se na istoku i jugoistoku zemlje zadržati oblačno vreme povremeno sa slabim mešovitim padavinama kišom i snegom

Vetar će biti umeren i jak severozapadni, ponegde i sa olujnim udarima, posle podne u slabljenju, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod.

Najniža temperatura od -2 do 5 stepeni, a najviša od 6 do 10 stepeni.

Uveče i tokom noći u svim predelima oblačno, mestimično sa slabim snegom, u nižim predelima i slabom kišom. 

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

U Beogradu će danas pre podne biti pretežno sunčano uz umeren i jak severozapadni vetar. Posle podne umereno oblačno uz slabljenje vetra.

Jutarnja temperatura oko 4, najviša dnevna oko 8 stepeni. Uveče i tokom noći oblačno sa kratkotrajnom slabom kišom i susnežicom, u višim delovima grada i sa slabim snegom.

Narednih dana kiša i susnežica

Prema izgledima vremena za sedam dana, u nedelju se očekuje umereno do potpuno oblačno sa lokalnom pojavom slabe kiše i susnežice u nižim i snega u višim predelima, osim na severozapadu zemlje i u Negotinskoj Krajini gde će biti pretežno sunčano.

Početkom sledeće sedmice u jutarnjim satima slab i umeren mraz, u većini mesta od -6 do nula stepeni, magla i niska oblačnost koja će se u ponedeljak i utorak po kotlinama, dolinama i u nizijama zadržati i tokom celog dana.

U ostalim krajevima pretežno sunčano.

U drugoj polovini sedmice toplije uz postepeno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snegom.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike