Šta se ovo dešava? Nova SMS prevara, evo kako da je izbegnete

25.01.2024

14:14

0

Jedan sugrađanin podelio je sa nama sadržaj poruke, a kako smo se uverili, nije jedini koji je dobio ovakav oblik obmane

Šta se ovo dešava? Nova SMS prevara, evo kako da je izbegnete
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

U poslednje vreme, u Srbiji kruži nova prevara putem SMS poruka, gde prevaranti se predstavljaju kao lica koja imaju veze sa mobilnim kompanijama, upućujući građane da se obrate na određene profile na aplikaciji Telegram.

Jedan sugrađanin podelio je sa nama sadržaj poruke, a kako smo se uverili, nije jedini koji je dobio ovakav oblik obmane.

Nepoznata osoba se predstavlja u ime kompanije za mobilnu energiju i nudi mogućnost lakog zarađivanja novca putem recikliranja i iznajmljivanja. Poruka sadrži poziv da se obrati određenom profilu na Telegramu, u ovom konkretnom slučaju potpisanom kao Frank13499.

Poruka glasi: "Zdravo! Mi smo zajednička kompanija za mobilnu energiju. Lako zarađuju novac recikliranjem i iznajmljivanjem. Sve što vam treba je telefon da biste radili i možete zaraditi 35-1000 dolara dnevno, sa dnevnim isplatama".

24sedam
 

Druga, slična poruka, glasi ovako, “Mobilni telefon može da radi, sa stabilnom garancijom dohotka u iznosu od 35 do 500 USD dnevno. Ako ste zainteresovani, obratite se telegramu @Jason8632”, stoji u poruci .

Ukoliko ste dobili ovakvu poruku na mejl ili u SMS formatu, nikako ne pretražujte ili klikćite na linkove koji se navode na kraju poruka, jer je ovo najnovija internet prevara.

Građani se upozoravaju da budu oprezni i ne pristupaju ovakvim sumnjivim porukama ili aplikacijama, te da ne dele lične informacije ili vrše finansijske transakcije na osnovu takvih upita. Preporučuje se prijavljivanje ovakvih prevara lokalnim organima ili telekomunikacionim provajderima kako bi se sprečila dalja zloupotreba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike