Vučević najavio važan događaj za Vojsku Srbije: Imaćemo prikaz naoružanja sa predsednikom, insistiraćemo na ukidanju suspenzije vojnog roka

25.01.2024

09:28

0

Ministar odbrane govorio je o važnim temama

Vučević najavio važan događaj za Vojsku Srbije: Imaćemo prikaz naoružanja sa predsednikom, insistiraćemo na ukidanju suspenzije vojnog roka
Miloš Vučević - Copyright Foto: Printscreen/Pink

To nije priprema za rat, već da sačuvamo državu, da imamo generacije koje znaju da brane svoju državu, da imamo momke koji znaju da brane svoje porodice, majke, očeve, svoje supruge. A i da znamo kako se postupa u elementarnim nepogodama, jer je pored policije naša vojska uvek pomagala, naglasio je ministar odbrane Miloš Vučević u emisiji "Novo jutro", na Pink televiziji.

- Čeka nas 30. januara veoma važan događaj za Vojsku Srbije. To je godišnja analiza stanja u Vojsci Srbije, kada vojni vrh podnosi izveštaj predsedniku države. Mislim da ćemo imati i jedan prikaz naoružanja sa predsednikom i naravno da ćemo insistirati da treba ukinuti suspenziju vojnog roka, naš predlog je do četiri meseca i da to nije priprema za rat, već da sačuvamo državu, da imamo generacije koje znaju da brane svoju državu, da imamo momke koji znaju da brane svoje porodice, majke, očeve, svoje supruge - istakao je Vučević i dodao:

 

 

- A i da znamo kako se postupa u elementarnim nepogodama, jer je pored policije naša vojska uvek pomagala. I to je oduvek bilo, jer je naša vojska narodna vojska. Od Prvog srpskog ustanka je izašla, ponikla i to je deo našeg naroda. Tu je i pitanje savremenih uslova života, uslova u kasarnama, regrutacioni i zdravstveni centar, pravila koja treba definisati, pitanje interneta, mobilnih telefona. Naravno, da vidimo i one koji će imati prigovor savesti. Ako imate pravo po Ustavu da istaknete prigovor savesti, to je po pitanju nošenja oružja, a ne uniforme. Ne morate da nosite pušku, ima u kasarnama i drugih zadataka. Odmah da najavim, vrlo precizno ćemo o tome da razmišljamo- duplo duže trajanje za one koji neće da nose oružje. Prigovor savesti se odnosi na nošenje oružja, a ne na nošenje uniforme. Ima da se čisti krug, logističke akcije, da pomažete one koji nose oružje. Nastavićemo dalje naoružavanje vojske Srbije, ne da bismo se takmičili nego čuvali državu.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike