Narandžasti meteo-alarm na snazi: Ujutru sneg i kiša uz umeren i jak mraz, popodne razvedravanje

23.01.2024

06:33

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od -12 do -2 °C, po pojedinim kotlinama i na jugoistoku Srbije lokalno i niža, a najviša od 2 do 7 °C

Narandžasti meteo-alarm na snazi: Ujutru sneg i kiša uz umeren i jak mraz, popodne razvedravanje
Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Prema prognozi Republičkog hirometeorološkog zavoda, ujutro i pre podne na severu i zapadu Srbije očekuje se prolazno naoblačenje sa mešovitim padavinama: snegom i kišom, koja će se lokalno lediti na tlu. Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije umeren i jak mraz. 

U toku dana ovo naoblačenje će se izmeštati ka jugu i istoku zemlje uz slabljenje padavina, ali i uz istovremeno razvedravanje sa severozapada Srbije. Vetar slab do umeren, ujutro južni, tokom dana zapadni i severozapadni, u Timočkoj Krajini u pojačanju.

Najniža temperatura od -12 do -2 °C, po pojedinim kotlinama i na jugoistoku Srbije lokalno i niža, a najviša od 2 do 7 °C.

Na snazi će biti narandžasti meteo-alarm zbog temperatura ispod minus 10 stepeni i lokalne pojave ledene kiše. Istovremeno, žuti meteo-alarm upozorava na poledicu.

U sredu promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Uveče na severu, a u toku noći ka četvrtku ponegde i u ostalim krajevima sa kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, uveče i tokom noći u skretanju na zapadni i severozapadni i u pojačanju.

Najniža temperatura od -3 do 2 °C, a najviša od 6 do 12 °C. Takođe je moguća poledica.

U četvrtak pretežno oblačno i vetrovito, ponegde sa kišom, a u planinskim predelima sa slabim snegom, a suvo će biti samo na severu Vojvodine. Vetar umeren i jak, na istoku i sa udarima olujne jačine, severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 5 °C, a najviša od 7 do 11 °C.

printscreen/RHMZ
 

 

U petak promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, suvo i vetrovito. Vetar umeren i jak, na istoku i sa udarima olujne jačine, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -1 do 5 °C, a najviša od 6 do 10 °C.

Prema prognozi do 31. januara promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, a na planinama sa snegom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike