MUP objasnio da nije kriv za gužve na granicama: Evo o čemu se radi

17.01.2024

20:36

0

U saopštenju se ističe da je Uprava granične policije u kontaktu sa susednim pograničnim organima

MUP objasnio da nije kriv za gužve na granicama: Evo o čemu se radi
Copyright FOTO TANJUG/ VPJNET/ ALEKSANDRA DRAŽIĆ

Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova saopštilo je danas da duže zadržavanje teretnih vozila na pojedinim graničnim prelazima na izlazu iz zemlje nije prouzrokovano postupanjem nadležnih organa Srbije, već je posledica načina rada stranih pograničnih organa koji primenjuju nacionalne procedure i procedure Evropske unije.

U saopštenju se ističe da je Uprava granične policije u kontaktu sa susednim pograničnim organima i razmenjuje informacije o stanju teretnog saobraćaja na državnoj granici, kako bi se smanjila zadržavanja teretnih motornih vozila na izlazu iz Srbije i skratilo vreme čekanja na graničnim prelazima.

Zadržavanje teretnih motornih vozila koje je evidentirano na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj prouzrokovalo je gužve u saobraćaju u blizini graničnih prelaza i duže čekanje na graničnu kontrolu.

Trenutno su najduža zadržavanja na graničnim prelazima Batrovci, Bezdan i Gradina za teretni saobraćaj, dok za putnički saobraćaj nema dužeg zadržavanja.

Teretna vozila na Batrovcima i Bezdanu na izlazu iz zemlje čekaju sedam sati, na Gradini šest sati, na Horgošu, Šidu, Sremskoj Rači i Bogojevu po tri, a na Kelebiji dva sata.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike