Čeka se 4 sata, kolona duga 15 kilometara! Počele gužve na graničnim prelazima, ni produženo radno vreme ne pomaže (FOTO)

23.12.2023

19:53

0

Na graničnom prelazu Hercegsanto – Bački Breg stvara se kolona i očekuje se veći priliv vozila iz inostranstva pa se vozačima savetuje da pažljivo voze

Čeka se 4 sata, kolona duga 15 kilometara! Počele gužve na graničnim prelazima, ni produženo radno vreme ne pomaže (FOTO)
Gužva na graničnim prelazima - Copyright Printscreen / AMSS

U susret božićnim i novogodišnjim praznicima, kao i svake godine, u ovo vreme počele su gužve na graničnim prelazima Srbije sa Mađarskom, Hrvatskom, Bosnim i Hercegovinom, kao i Severnom Makedonijom. Gužve su velike, stvorile su se kolone i čeka se čak i do četiri sata.

Na graničnom prelazu Hercegsanto – Bački Breg stvara se kolona i očekuje se veći priliv vozila iz inostranstva pa se vozačima savetuje da pažljivo voze i da budu strpljivi dok ne prođu carinsku kontrolu.

Pojačan je saobraćaj na glavnim putnim pravcima u smeru istoka i na većini graničnih prelaza s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom uz moguća i duža i višesatna čekanja.

Na autoputu A3 Bregana-Lipovac pojačan je saobraćaj u smeru Lipovca.

Printscreen / AMSS
 

 

Usporeno se vozi na A3 između čvorova Sveta Nedelja i Ivanja Reka (kolona u pokretu uz povremene zastoje), a kod naplatnih stanica Županja (silazak s autoceste u smeru istoka) kolona je duga oko 1 km.

Kod GP Bajakovo (Batrovci) u smeru Srbije kolone vozila duge su oko 15 km, a čekanja su oko 4 sata.

I na ostalim GP-ima sa Srbijom, Batina (Bezdan), Erdut (Bogojevo), Ilok (Bačka Palanka), Principovac i Principovac II čekanja automobila su oko 2 sata, a nešto duža u teretnom saobraćaju.

Printscreen / AMSS
 

I na graničnim prelazima s Bosnom i Hercegovinom - Stara Gradiška (Bosanska Gradiška), Županja (Orašje), Jasenovac (Donja Gradina), Maljevac (Velika Kladuša), Ličko Petrovo Selo (Izačić), Dvor (Bosanski Novi) i Hrvatska Kostajnica (Bosanska Kostajnica), na izlazu čekanja su od 2 do 3 sata.

Pažnja! Kolovozi klizavi, sneg na ovim deonicama

Kolovoz je vlažan i snega ima do 5 centimetara na deonicama I B-21, Divljaka - Ivanjica - Javor, I B-40, Vladičin Han - Surdulica - granica sa Bugarskom (prelaz Strezimirovci) i II A-231, Vlasinsko Jezero - granica sa Bugarskom (Ribarci), zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Produženo radno vreme

Da bi se skratila čekanja i smanjile gužve na najfrekventnijem graničnom prelazu Srbije s Mađarskom, po dogovoru između dve zemlje, produženo je radno vreme alternativnih graničnih prelaza.

Granični prelaz Bački vinogradi – Ašothalom od 15. decembra do 16. januara petkom, subotom i nedeljom radi od 7 do 22 časa, a Bajmok-Bačalmaš od 15. decembra do 14. januara- takođe petkom, subotom i nedeljom – od 7 do 24 časa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike