Stanje na granicama: Na Horgošu se čeka oko sat vremena, a evo koje je stanje na drugim prelazima

26.08.2023

08:02

0

Poslednji vikend u avgustu jedan je od najfrekventnijih u godini

Stanje na granicama: Na Horgošu se čeka oko sat vremena, a evo koje je stanje na drugim prelazima
Gužve na granicama - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

Prema informacijama Uprave granične policija, na izlazu iz Srbije putnička vozila na prelazu Batrovci čekaju dva sata, a teretna vozila četiri časova.

Poslednji vikend u avgustu jedan je od najfrekventnijih u godini jer se građani vraćaju sa godišnjih odmora, predstoji nam početak školske godine a i jedan broj stranih državlјana i dalјe prolazi kroz našu zemlјu pa je očekivan povećan intenzitet saobraćaja na gotovo svim putnim pravcima u našoj zemlјi, saopštio je Automoto Savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične Policije, putnička vozila se na izlazu na GP Horgošu zadržavaju se 60 minuta, na Preševu 20 minuta, na Gostunu 40 minuta, a na Batrovcima dva sata.

Kamioni na izlasku iz Srbije na Batrovcima čekaju četiri sata, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila. Takođe, kako se navodi u saopštenju, produženo je radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi, koji će do 03.09.2023. godine od ponedeljka do četvrtka raditi od 07-19.00 časova, a radno vreme petkom, subotom i nedeljom je od 7 do 22.00 časa.

Tanjug/Aleksandar Ćirić
 

 

Produženo je radno vreme GP Bajmok- do 10.09.2023. godine, ponedelјak-četvrtak od 07-19.00 časova, a petak, subota i nedelјa 07-24.00 časova.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Na više deonica autoputeva i magistralnih puteva u toku su radovi na redovnom održavanju i uređenju zelenog pojasa.

Nailaskom na ova mesta vozači moraju prilagoditi brzinu i način vožnje privremenoj saobraćajnoj signalizaciji uz posebnu opreznost na radnike u ovim zonama.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike