Đaci u Vojvodini se sutra vraćaju u škole: Evo kada se završava raspust za ostale učenike u Srbiji!

14.01.2024

16:34

0

Produžetak zimskom raspusta učenici su imali 2019, 2020. i 2022.godine, prva dva puta zbog gripa, a treći put zbog korone

Đaci u Vojvodini se sutra vraćaju u škole: Evo kada se završava raspust za ostale učenike u Srbiji!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Za đake osnovnih i srednjih škola u Vojvodini završava se zimski raspust i sutra počinje drugo polugodište, dok za učenike u ostalom delu Srbije zimski raspust traje još nedelju dana i drugo polugodište počinje 22. januara.

Školskim kalendarom je propisan prolećni raspust, koji će za učenike u Vojvodini trajati od 28. marta do 3. aprila a u ostalom delu Srbije od 29. aprila do 6. maja.

Nema produženja zimskog raspusta

Podsetimo, inicijativa za produženje zimskog raspusta do sada nije stigla Ministarstvu prosvete, niti je u okviru resora prosvete ta mogućnost razmatrana.

"Ministarstvo prosvete, ukoliko dobije informacije od Ministarstva zdravlja po ovom pitanju, postupiće u skladu sa time", rekli su ranije iz Ministartva za Tanjug.

Produžetak zimskom raspusta učenici su imali 2019, 2020. i 2022.godine, prva dva puta zbog gripa, a treći put zbog korone. 

Kako pišu mediji, prethodnih dana povećan je broj obolelih od različitih respiratornih infekcija, a epidemiolozi upozoravaju da najveći udar gripa nas očekuje u drugoj polovini januara i februara. 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike