Nema produženja zimskog raspusta? U ministarstvu kažu da nema inicijative za tako nešto

12.01.2024

14:59

0

Ministarstvo prosvete, ukoliko dobije informacije od Ministarstva zdravlja po ovom pitanju, postupiće u skladu sa time

Nema produženja zimskog raspusta? U ministarstvu kažu da nema inicijative za tako nešto
Ilustracija - Copyright Profimedia

Inicijativa za produženje zimskog raspusta do sada nije stigla Ministarstvu prosvete, niti je u okviru resora prosvete ta mogućnost razmatrana.

"Ministarstvo prosvete, ukoliko dobije informacije od Ministarstva zdravlja po ovom pitanju, postupiće u skladu sa time", rekli su iz Ministartva za Tanjug
Prema školskom kalendaru zimski raspust za učenike iz Vojvodine traje do 15. januara, dok za ostale đake do 22. januara. 

Produžetak zimskom raspusta učenici su imali 2019, 2020. i 2022.godine, prva dva puta zbog gripa, a treći put zbog korone. 

Kako pišu mediji, prethodnih dana povećan je broj obolelih od različitih respiratornih infekcija, a epidemiolozi upozoravaju da najveći udar gripa nas očekuje u drugoj polovini januara i februara. 

Kako se navodi na sajtu Ministarstva prosvete, sledeći dani kada će đaci opet odmarati su u februaru, od četvrtka, 15. februara, a u klupe se vraćaju u ponedeljak, 19. februara.
Profimedia
 

Tokom prolećnog raspusta, koji počinje u ponedeljak, 29. aprila, a završava se u ponedeljak, 6. maja, đaci će imati osam dana da odmore i provedu uskršnje i prvomajske praznike, a u klupe se vraćaju u utorak, 7. maja. 

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna , odnosno tog dana je kraj škole, a za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, navodi se u školskom kalendaru za sledeću školsku godinu.

Za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje u ponedeljak, 24. juna, odnosno već u petak, 21. kada je zapravo poslednji dan škole.

Za učenike IV razreda gimnazije, IV razreda četvorogodišnjih i III razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog to jest završnog ispita. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike