RHMZ najavio u narednoj nedelji česte temperaturne oscilacije: Od poledice do 18 stepeni, pa ponovo sneg

14.01.2024

13:08

0

Autor: I.K.

U ponedelјak će biti oblačno i toplije u odnosu na danas, mestimično sa kišom

RHMZ najavio u narednoj nedelji česte temperaturne oscilacije: Od poledice do 18 stepeni, pa ponovo sneg
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da nas tokom sledeće nedelje očekuju česte temperaturne oscilacije.

U ponedelјak će biti oblačno i toplije u odnosu na danas, mestimično sa kišom, koja će se ujutru ponegde u Sremu, na zapadu, jugozapadu i jugu zemlјe lediti pri tlu. Na planinama će tokom dana padati sneg. Kasnije posle podne na severu Vojvodine, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima sa padom temperature kiša će preći u sneg, ali se ponegde u predelima južno od Save i Dunava kratkotrajno ponovo može očekivati i kiša koja će se lediti pri tlu. 

U utorak ponovo hladnije uz prestanak slabog snega i postepeno razvedravanje, ujutru u severnim, a sredinom dana i u ostalim predelima Srbije. 

RHMZ printscreen
 

 

U sredu i četvrtak toplije, u četvrtak sa najvišom dnevnom temperaturom od 11 na jugoistoku do 18 °S na zapadu zemlјe, a u Negotinskoj Krajini hladnije, oko 4 °S. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će na planinama usloviti i naglo toplјenje snega. 

U sredu krajem dana i tokom noći, kao i u četvrtak pre podne, oblačno mestimično sa kišom koja će se u Negotinskoj Krajini lediti pri tlu. U četvrtak krajem dana i tokom noći ka petku ponovo se očekuje kiša, koja će u petak u većini mesta sa padom temperature preći u sneg, a vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike