Danas hladno i oblačno, uveče stiže i magla, čuvajte se poledice

10.01.2024

06:27

0

Autor: I.K.

Moguća je poledica ili zaleđivanje mokrih površina, što se prognozira za celu nedelju

Danas hladno i oblačno, uveče stiže i magla, čuvajte se poledice
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod za jutro najavljuje umeren do jak mraz, mestimično maglu i nisku oblačnost, koja će se ponegde u Vojvodini, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji zadržavati duže tokom dana. U ostalim krajevima biće pretežno sunčano, ali hladno. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura u većem delu od -10 do -5 °C, lokalno i niža, a najviša od -4 do 1 °C. Uveče i u toku noći stvaranje magle. Moguća je poledica ili zaleđivanje mokrih površina, što se prognozira za celu nedelju. 

U četvrtak po kotlinama, nizijama i dolinama reka maglovito i hladno uz kratkotrajno razvedravanje sredinom dana. U brdsko-planinskim predelima sunčano. Vetar slab do umeren, u Negotinskoj Krajini posle podne i uveče povremeno jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -10 do -5 °C, lokalno i niža, a najviša od -4 do 0 °C, u Timočkoj Krajini i na jugu Srbije od 0 do 4 °C. Krajem dana i tokom noći sa severa Srbije novo naoblačenje, ponegde uz provejavanje slabog snega.

U petak pretežno oblačno i hladno uz povremeno provejavanje slabog snega. Vetar slab do umeren, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama pojačan, severozapadni. Najniža temperatura od -8 do -4 °C, a najviša od -2 do 1 °C, u Timočkoj Krajini do 4 °C. U subotu suvo uz delimično razvedravanje. Vetar slab do umeren jugozapadni. Najniža temperatura od -9 do -4 °C, a najviša od -2 do 3 °S.

Prema prognozi vremena za period od 14. do 18. januara, u nedelju suvo sa sunčanim intervalima uz manji porast dnevne temperature, a otopljenje će biti izraženije u prvom delu naredne sedmice, kada se očekuju i nova naoblačenja sa mešovitim padavinama (kišom i snegom). 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike