Načelnik Generalštaba u Žiči: Podvizi monahinja nadahnjuju da posvećeno služimo svojoj otadžbini (FOTO)

07.01.2024

08:47

0

Autor: 24sedam

General Milan Mojsilović boravio je jutros, na Božić, u manastiru Žiča kod Kraljeva

Načelnik Generalštaba u Žiči: Podvizi monahinja nadahnjuju da posvećeno služimo svojoj otadžbini (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravio je jutros, na Božić, u manastiru Žiča kod Kraljeva.

Mojsilović je prisustvovao Božićnoj liturgiji, a potom razgovarao sa igumanijom manastira visokoprepodobnom mati Jelenom i monahinjama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izražavajući zahvalnost na ukazanom gostoprimstvu, načelnik Generalštaba je istakao da je počastvovan prilikom da najradosniji hrišćanski praznik - Božić proslavi u drevnom manastiru, u kojem je ustoličen prvi arhipiskop srpski Sava i krunom ovenčani brojni srpski kraljevi. On je sestrinstvu manastira poželeo dobro zdravlje i naglasio da njihova požrtvovana služba i duhovni podvizi nadahnjuju da i dalje hrabro i posvećeno služimo svojoj otadžbini Srbiji.

U pratnji načelnika Generalštaba VS bili su komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, načelnici Uprave za logistiku i Uprave za ljudske resurse GŠ general-major Srđan Petković i brigadni general Savo Iriškić, kao i načelnik Kabineta načelnika GŠ pukovnik Slađan Hristov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike