Petljom Jakovo do Miloša Velikog: Automobili već na modernoj saobraćajnici

16.12.2023

14:33

0

"Jakovo" radi punom parom

Petljom Jakovo do Miloša Velikog: Automobili već na modernoj saobraćajnici
Copyright Putevi-Srbije

Saobraćajna petlja "Jakovo" je u funkciji i njome su danas prošli prvi automobili oko 12.30 časova, saopštilo je javno preduzeće "Putevi Srbije".

Izgrađene su četiri jednosmerne saobraćajnice. Širina kolovoza iznosi šest metara, od čega je jednotračni kolovoz širok 3,5 metara, dok je zaustavna traka 2,5 metara. Širina bankina iznosi 1,5 metara. Ukupna dužina saobraćajnica iznosi dva kilometra i 242 metra, a površina kolovoza ulivno-izlivnih saobraćajnica i proširenja zaustavne trake autoputa je 11.230 kvadratnih metara. Trake za usporenje i ubrzanje vozila su na delu zaustavne trake profila autoputa.

Izgradnja je obuhvatila i javno osvetljenje za nove saobraćajnice, telekomunikacionu infrastrukturu, sistem za detekciju saobraćaja i video nadzor.

- Novoizgrađena petlja zadovoljiće buduće korisnike autoputa, posebno one koji idu ka industrijskoj zoni u Jakovu, a takođe će i svim stanovnicima okolnih naselja omogućiti brži pristup autoputu - navode "Putevi Srbije".

Kako se ističe, centar Surčina će biti zaštićen od tranzitnog i teretnog saobraćaja, što će smanjiti gužve i povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike