Žitelji Jakova stizaće brže i lakše do auto-puta "Miloš Veliki": Potpisan aneks ugovora za izgradnju petlje Jakovo

31.05.2023

12:44

0

Vesić je posle potpisivanja istakao da je predviđeno da petlja bude završena do kraja godine

Žitelji Jakova stizaće brže i lakše do auto-puta "Miloš Veliki": Potpisan aneks ugovora za izgradnju petlje Jakovo
Brza saobraćajnica Novi Beograd-Surčin - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Goran Vesić, danas je sa kineskom kompanijom Cina Communications Construction Company (CCCC), potpisao Aneks komercijalnog ugovora o projektovanju i izgradnji deonice puta Novi Beograd - Surčin, petlja Jakovo, vredan oko 3,3 miliona dolara.

Vesić je posle potpisivanja istakao da je predviđeno da petlja bude završena do kraja godine.

- Petlja možda izgleda mala, ali je veoma značajna jer će olakšati život oko 40.000 ljudi koji će joj gravitirati - rekao je ministar.

Vesić je naglasio i da završetkom ove petlje više neće biti tranzitnog kamionskog saobraćaja kroz centar Surčina, a to će doprineti i čistijem vazduhu ove opštine, ali i očuvanju puteva.

- Sada će postojati jasna veza između industrijske zone i auto-puta, što će dovesti do novih investicija u sam Surčin - naveo je ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture.

On je naglasio i da je Surčin jedna od najperspektivnijih opština u Srbiji, najavivši da će već 6. ili 7. juna biti otvorena nova pista na aerodromu "Nikola Tesla", prvi put posle 60 godina, što znači i više aviona i letova.

Vesić je rekao i će Surčin vrlo brzo dobiti i železničku vezu sa Beogradom, podsetivši da će biti izgrađen i nacionalni stadion i sajam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike