Od danas i Kruševac na auto-putu

07.12.2023

08:56

0

Deonica Moravskog koridora od Makrešana do Koševa u dužini od 10,9 kilometara biće danas -puštena u saobraćaj

Od danas i Kruševac na auto-putu
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Deo Moravskog koridora, između Pojata i Makrešana, dužine 16,7 kilometara, otvoren je u aprilu, tako da će danas od 15 sati u saobraćaju biti 27,6 kilometara Moravskog koridora.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je ranije rekao da će Kruševac tako biti priključen na mrežu brzih saobraćajnica i auto-puteva.

Vesić je rekao za Tanjug da su postavljene naplatne rampe i da se, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, do 1. januara 2024. godine korišćenje ovog dela auto-puta neće naplaćivati.

- Sada se od Beograda do Pojata plaća 720 dinara za putnički automobil. Od 1. januara od Beograda do Koševa će se plaćati 840 dinara, a od Beograda do Kruševca (Zapad) plaćaće se 810 dinara - rekao je Vesić.

Takođe, od Beograda do Ćićevca naplaćivaće se 740 dinara, dok će cena putarine od Beograda do Kruševca (Istok) iznositi 800 dinara.

On je istakao da je veoma zadovoljan izvođačima i da je zahvalan svima koji rade na Moravskom koridoru, jer su otklonili još jedan zadatak da na Kruševac do kraja ove godine bude priključen auto-put.

– Njih sledeće godine čekaju dva teška zadatka. Završetak auto-puta od Preljine do Adrana, to je na drugoj strani auto-puta. To znači da će i Kraljevo biti priključeno do kraja sledeće godine na auto-put kao drugi veliki grad na Moravskom koridoru – rekao je Vesić Tanjugu.

On očekuje da do kraja sledeće godine i Vrnjačka Banja, Trstenik i Kraljevo budu priključeni na mrežu auto-puteva.

– Do 2025. godine ostaje deo od Vrnjačke Banje do Adrana i tada će kompletan Moravski koridor, čija je dužina 112 kilometara, a gde živi oko 500.000 ljudi, biti povezan, što znači vezu između dva naša auto-puta, Miloš Veliki, odnosno bivše petlje Preljin,a i auto-puta Beograd - Niš – rekao je Vesić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike