Sneg će večeras padati u ovim delovima Srbije! RHMZ izdao upozorenje na padavine, Loznica zavejana (FOTO)

06.12.2023

17:18

0

Autor: M. Vu.

Na području zapadne Srbije satima ima umerenog i jakog snega, koji je jači od očekivanog

Sneg će večeras padati u ovim delovima Srbije! RHMZ izdao upozorenje na padavine, Loznica zavejana (FOTO)
Ilustracija - Copyright AP Photo

Padavine, u sklopu novog ciklona, se nalaze zapadnije od Srbije i tamo će pasti najveći sneg! Međutim, Republički hidrometeorološki zavod Srbije je večeras upozorio gde će sneg padati tokom večeri. 

- U toku večeri sneg će padati mestimično u Banatu i na istoku Srbije. U ostalim krajevima Vojvodine, Beograda i zapadne Srbije, gde se tokom dana formirao (manji) snežni pokrivač padavine će značajno oslabiti sa tendencijom prestanka. U istočnoj Srbiji moguća je i ledena kiša - javio je RHMZ.

U toku noći sneg se povremeno očekuje u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije uz manji snežni pokrivač. U ostalim krajevima ponegde sipeća kiša (rosulja) ili slaba susnežica.

Sneg u Loznici i Beogradu

Danas popodne sneg je pao u Beogradu.

Gornja Borina u opštini Loznica, na skoro 400 m nadmorske visine ima preko 10 cm snega. Sneg i dalje pada!

 

 

Na području zapadne Srbije satima ima umerenog i jakog snega, koji je jači od očekivanog. Napadalo je oko 10 cm snega u gradu. U višim zonama preko 10 cm. Loznica je pre nekoliko dana imala tropsku noć i letnji dan. Ovog popodneva kiša će i na teritoriji Beograda preći u sneg.

 

 

 


Najhladnije je bilo juče ujutro, kad je mraz doneo Srbiji temperature i do -9°C, Subotici -7°C i to zahvaljujući vedrom vremenu i jačem izračivanju vazduha.

Prema vremenskoj prognozi, od petka na području Srbije biće i suvo, uz prosečne temperature za ovaj deo decembra, uz vrednosti od 5 do 10°C, čak će sledeće sedmice biti i toplije, uz temperature i koji stepen iznad 10°C.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike