Sneg pada u Beogradu, kolaps u saobraćaju, neophodan oprez zbog poledice

06.12.2023

15:51

0

Autor: I.K.

Do kraja dana na području cele Srbije biće oblačno sa mešovitim padavinama (kišom i snegom)

Sneg pada u Beogradu, kolaps u saobraćaju, neophodan oprez zbog poledice
Copyright Printscreen / Naxi kamere

Kao što je Republički hidrometeorološki zavod najavio, i u gradovima, u nižim predelima danas je pao sneg. Kako se može videti prema podacima od 15 časova, sneg osim u Beogradu pada i u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Zaječaru...

U Beogradu je izmeren jedan stepen iznad nule, a tradicionalno, sneg je izazvao odmah i kolaps u saobraćaju, te se spremite za prilične popodnevne gužve na saobraćajnicama. 

Zimska služba JKP „Beograd put“ počela je zvanično sa radom 1. novembra, a za poslove održavanja kolovoza ulica i puteva u zimskom periodu u Beogradu je angažovano 151 vozilo sa kompletnom zimskom opremom (kiperi, multikar vozila, putarska vozila) i 15 građevinskih mašina.

Na putevima je potreban dodatan oprez jer je RHMZ najavio da se posle podne i uveče na istoku Srbije ponegde uz sneg očekuje i kiša, koja će se lediti na tlu.

Do kraja dana na području cele Srbije biće oblačno sa mešovitim padavinama (kišom i snegom). U zapadnoj Srbiji i na zapadu Srema gde se u prvom delu dana formirao snežni pokrivač, padavine će oslabiti.

U naredna 3 sata, najavio je RHMZ u 15 časova, više padavina će biti u severnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike