Kakav dan u Srbiji, a šta nas očekuje večeras? Grad padao u Despotovcu, sneg samo što nije u ovim delovima Srbije (FOTO)

11.11.2023

17:35

0

Autor: M. Vu.

Kako javlja Republički hidrometeorološki zavod Srbije, tokom večeri nas očekuje još hladnije vreme, dok će početi da pada sneg

Kakav dan u Srbiji, a šta nas očekuje večeras? Grad padao u Despotovcu, sneg samo što nije u ovim delovima Srbije (FOTO)
Copyright RINA

Hladan i tmuran dan u Srbiji! Kako javlja Republički hidrometeorološki zavod Srbije, tokom večeri nas očekuje još hladnije vreme, dok će na planinama početi da pada sneg.

- Tokom dana  i hladnije vreme mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama iznad 1500m i sa susnežicom i snegom. Duvaće umeren i jak, kratkotrajno sa udarima olujne jačine, zapadni i severozapadni vetar. Na području Beograda tokom dana oblačno povremeno sa slabom kišom uz jak zapadni i severozapadni vetar.- javio je RHMZ.

Inače, danas je bio vrlo tmuran dan sa pojavom grmljavine na teritoriji Srbije.

Tokom pre podneva, grmelo je na jugoistoku zemlje i u okolini Despotovca gde je padao i grad, a sada, na frontalnoj oblačnosti, ima razvoja koji idu na okolinu Bora, dalje na istok.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Vreme u Srbiji će danas obeležiti sveže vreme, pojačan severozapadni vetar i povremena kiša i pljuskovi.
Pred kraj sam dana, moguća pojava polarne svetlosti u severnom delu Srbije.

U toku večeri sa severa se očekuje razvedravanje.

Na jugoistoku Balkana, u regionu jugoistočne Bugarske, severoistoka Grčke, nije isključena pojava jačeg tornada, zbog oluja na hladnom frontu koje će ući u sektor nestabilne vazdušne mase sa jakim smicanjem vetra.

Vremenski rolerkoster naredne sedmice

Ponedeljak donosi sunce, ali već u utorak očekujte povećanje oblačnosti. Sreda će biti obeležena naoblačenjem i kišom, uz privremeno zahlađenje. Četvrtak donosi kratkotrajno otopljenje, ali u petak sledi nagla promena.

U petak, očekuje nas jače naoblačenje sa kišom, praćeno značajnim zahlađenjem. Sledeći vikend donosi kišovito i hladno vreme, sa snegom u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna temperatura neće prelaziti 10°C, obećavajući uzbudljivu sedmicu s različitim vremenskim uslovima."

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike