Danas će padati i sneg i ledena kiša, duvaće i košava sa udarima olujne jačine

28.11.2023

06:27

0

Autor: I.K.

U prvom delu dana će duvati umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar

Danas će padati i sneg i ledena kiša, duvaće i košava sa udarima olujne jačine
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, danas će u većem delu zemlje biti oblačno s kišom i vetrovito. U brdsko-planinskim oblastima, a u Timočkoj Krajini i u nižim predelima očekuju se mešovite padavine: sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu. 

U prvom delu dana će duvati umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine, naročito na jugu Banata i na planinama. Posle podne i uveče skretanje vetra na severozapadni. Najniža temperatura od -5 °C, na jugu i jugoistoku Srbije, do 7 °C, u Beogradu, a najviša u većini mesta od 6 do 11 °C, samo će u istočnoj Srbiji biti hladnije, do 2 °C. Na snazi će biti žuti i narandžasti meteo-alarm zbog ledene kiše i vetra. 

U sredu ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno sa mešovitim padavinama: kišom i snegom. U toku dana postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije jak, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3 °C, a najviša od 3 do 7 °C.

U četvrtak ujutro hladno uz mraz. Tokom dana toplije uz naoblačenje i pojačanje južnog vetra, koji će krajem dana na jugu Banata i na planinama imati udare olujne jačine. Kiša se očekuje tek ponegde u Vojvodini. Najniža temperatura od -5 do 0 °C, a najviša od 4 °C na istoku do 13 °C na zapadu Srbije.

U petak veći deo dana umereno oblačno, suvo, vetrovito i osetno toplije uz jak i olujni južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar. Na planinama intenzivno topljenje snežnog pokrivača. Najniža temperatura od -1 °C na istoku Srbije do 10 °C u Podrinju i košavskom području, a najviša od 14 do 22 °C, samo će u Timočkoj Krajini biti hladnije, oko 5 °C. Uveče i u toku noći sa zapada jače naoblačenje s kišom, koja će padati i na planinama. 

Prema prognozi za period od 2. do 6. decembra, za vikend temperatura u padu uz kratkotrajan prelazak kiše u sneg. Početkom naredne nedelje 4. i 5. decembra suvo i prohladno, a novo naoblačenje sa padavinama uslediće u sredu 6. decembra.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike