Aco, drži se! Ne damo te, bre! Dirljiv apel na mrežama: Doktor iz Trebinja leči druge, a živi na kiseoniku

26.11.2023

16:13

0

A kako da mi pomognemo njemu?

Aco, drži se! Ne damo te, bre! Dirljiv apel na mrežama: Doktor iz Trebinja leči druge, a živi na kiseoniku
Copyright Profimedia

Primarijus dr Ivica Zdravković iz Požarevca podelio je dirljiv apel na društvenim mrežama za svog kolegu i izazvao brojne pozitivne reakcije. 

On je naime objavio priču o doktoru iz Trebinja Aleksandru Babiću, koji radi kao lekar u Domu zdravlja, a živi uz pomoć kiseonika 24 sata dnevno. Ipak on ide na posao kako bi pomagao pacijentima i njih lečio. 

Njegov kolega Ivica Zdravković objavio je ovu priču apelujući da se nekako pomogne ovom plemenitom čoveku, kako bi se konsultovale neke klinike u inostranstvu vezano za njegovu dijagnozu cistične fibroze, koja je otežana činjenicom da čovek ima tzv. Kartagenerov sindrom te da su mu svi organi u telu smešteni "naopako".

Post prenosimo u celini. 

"IDEMO, BRE! Nisam znao kako drugačije, pa ću ovako, kako jedino i umem, direktno i konkretno: Ovo je Aleksandar Babić. Doktor Aleksandar Babić. Kolega. Jedan car, dobričina, šaljivdžija, srce kao kuća... Aca živi u Trebinju. Ima 47 godina, oženjen je, radi kao lekar u domu zdravlja. I na kiseoniku je. Po ceo dan. Bori se sa cističnom fibrozom, koja mu je uništila pluća. Bori se kao lav. Ide na posao pod kiseonikom. Ne da se. I tako već godinama... I ova fotografija snimljena je pre par dana, poslao mi je da se pohvali kako je uspeo da dođe do ordinacije. Da pomaže drugima... 

A kako da mi pomognemo njemu?

Malopre sam pisao Univerzitetskoj klinici za torakalnu hirurgiju u Beču, koja je u poslednjih par godina izvela najvise transplantacija pluća u Evropi. Ne znam kad će mi i da li će mi odgovoriti. A potrebno je samo da ga vide. Da kažu da li bi ga operisali. Ima li nade. Pritom, Aca je posebno čudo: ima Kartagenerov sindrom - svi su mu organi smešteni "naopako". Srce je desno, jetra levo... To je dopunska muka.

Eto. Pa sad, ko ume ili zna kako da pomognemo ovoj dobroj duši, neka se javi. Najbolje naši ljudi koji imaju kontakt u Beču, na Univerzitetskoj klinici za torakalnu hururgiju. Da krenemo od nekud. Da odvedemo Acu tamo. Da ga neko sprovede gde treba... Aco, drži se! Ne damo te, bre!" poručio je Ivica Zdravković.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike