Na batajničkom aerodromu 11 maskirnih helikoptera: Predsednik - Zvuk koji se čuje iz Mi-35 je toliko zlokoban, džaba avioni i sve (FOTO)

23.11.2023

14:41

0

Detaljno pratimo kako se vode ratovi i vodimo računa da ne zaostajemo - ističe predsednik

Na batajničkom aerodromu 11 maskirnih helikoptera: Predsednik - Zvuk koji se čuje iz Mi-35 je toliko zlokoban, džaba avioni i sve (FOTO)
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Prilikom posete Predsednika Srbije Aleksandra Vučića aerodromu Pukovnik-pilot Milenko Pavlović pored Batajnice na prikazu naoružanja i vojne opreme koja je nabavljena ili se razvija za RViPVO Vojske Srbije, javnosti je pokazano i 11 helikoptera Mi-35P koje je Srbija nabavila od Kipra

Na batajničkom aerodromu izloženo je svih jedanaest helikoptera u karakterističnim maskirnim bojama Nacionalne garde Kipra.

 

- Zvuk koji se čuje iz Mi-35 je toliko zlokoban. Džaba avioni i sve, ali kad se čuje isprekidani zvuk to je samo da bežiš i da se sklanjaš - kazao je predsednik, te dodao kako od naših helikoptera ipak najviše voli Mi-35 uprkos njegovom zvuku.

- Kiprani pametno kupuju. Svi su naučili na Ukrajini kako se vodi rat. Ne bacaju pare. Ovi helikopteri su u našim uslovima važniji, nego u Ukrajini, pošto je kod nas brdovito, tamo si konstanto izložen. Svašta mi pravimo i kupujemo. Ne mogu ni da vam pričam šta sve spremamo. Što više upiru da ne treba mi više kupujemo. Nećemo ugroziti finansijsku stabilnost zemlje, ekonomija i sve će da napreduje i ovakvih stvari će biti još više. Detaljno pratimo kako se vode ratovi i vodimo računa da ne zaostajemo - ističe predsednik.

Predsednik je poručio kako je važno da se izvodi što više vežbi, jer sva nabavljena oprema nije za slikanje i da prođe.

- Nije prijatno onome protiv koga idu ovi helikopteri, samo da ih i čuje - kazao je predsednik.

Ovo je bila rekordna godina po pitanju ulaganja u našu vojsku, sledeće godine ulagaćemo još više. Zahvalan sam svim našim partnerima, narodu Srbije koji je uvek bio uz svoju vojsku. Tražićemo dodatan prijem vojnika, naročito u specijalne jedinice, te plate su visoke - rekao je Vučić.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike