Opet grme srpski "lazari": U toku obuka za izvođenje borbenih dejstava (FOTO)

22.11.2023

12:59

0

U borbena vozila su ukrcana streljačka odeljenja na poligonima koja uvežbavaju taktičke radnje i postupke

Opet grme srpski "lazari": U toku obuka za izvođenje borbenih dejstava (FOTO)
Copyright Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

U pešadijskom bataljonu Treće brigade kopnene vojske, naoružanom oklopnim borbenim vozilima "lazar 3", u toku je kolektivna obuka za izvođenje borbenih dejstava u odbrambenim i napadnim operacijama, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Obuka se izvodi na vežbovnom prostoru i u rejonu mirnodopske lokacije jedinice sa ciljem održavanja i unapređenja osposobljenosti pripadnika bataljona za borbenu upotrebu ovog savremenog oklopnog vozila i dodatnog osposobljavanja profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primili dužnost u jedinici.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
 

U skladu sa planom obučavanja, posade "lazara" i ukrcana streljačka odeljenja na poligonima praktično uvežbavaju taktičke radnje i postupke, neophodne za efikasno izvršavanje borbenih zadataka u operacijama Kopnene vojske. 

Tokom obuke, oni unapređuju i ranije stečena znanja o sistemima i podsistemima vozila, naoružanju i održavanju ovog borbenog sredstva.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
 

U narednoj fazi, očekuje ih realizacija taktičkih vežbi i bojevih gađanja u zimskim uslovima, što će biti još jedna prilika da se u praksi provere rezultati intenzivne obuke koju prolaze. 

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
 

Kontinuiranom realizacijom brojnih vežbovnih aktivnosti i praktične obuke na oklopnom borbenom vozilu "lazar 3", obezbeđuje se visok nivo borbene gotovosti pešadijskog bataljona i ujedno poverenje posada u pouzdanost i efikasnost ovog sredstva, čijim su uvođenjem u naoružanje unapređeni pokretljivost, vatrena moć i zaštita pešadijskih jedinica prilikom izvođenja borbenih dejstava, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike