Vozači, oprez zbog poledice, magle i odrona

21.11.2023

06:37

0

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila

Vozači, oprez zbog poledice, magle i odrona
Ilustracija - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na autoputu I A reda broj 4, od tunela Bancarevo do petlje Bela Palanka, ima magle koja smanjuje vidljivost na 50 do 100m.

U istočnoj Srbiji učestali su sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama, najviše na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima. Odrona ima i na sledećim putnim pravcima: I B-23 Uzići - Užice - Čajetina - Nova Varoš - Prijepolje - granični prelaz Gostun sa Crnom Gorom. I B-28 Kneževići - Kremna - granični prelaz Kotroman sa Bosnom i Hercegovinom. I B-30 Mlanča - Studenica - Ušće. II A-210 Kopaonik - Rudnica. II B-472 Perovac - Gokčanica - Goč

Na putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Na Batrovcima čekanja i do sedam sati

Teretna motorna vozila na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje, čekaju sedam sati, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:30, kamioni na prelazu Horgoš, takođe na izlazu, čekaju četiri sata, a na Kelebiji dva sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog predzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike