Ujutru oblačno, popodne će ogrejati sunce: Ponegde moguća kiša, do 12 stepeni!

19.11.2023

06:35

0

Autor: J. Jovanović

Vetar slab i umeren, u istočnoj Srbiji jak, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni

Ujutru oblačno, popodne će ogrejati sunce: Ponegde moguća kiša, do 12 stepeni!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), ujutro na severozapadu Vojvodine, istoku i jugoistoku Srbije biti umereno do potpuno oblačno, a u ostalim krajevima pretežno vedro.

U toku dana umereno oblačno sa sunčanim intervalima i suvo. Vetar slab i umeren, u istočnoj Srbiji jak, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od minus 3 u Vojvodini do 6 stepeni Celzijusa u Negotinskoj Krajini, a najviša od 7 do 12 stepeni.

Uveče i u toku noći ponegde u Banatu kratkotrajna kiša.

Profimedia
 

U Beogradu danas umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Zapadni i severozapadni vetar u slabljenju, posle podne i uveče u skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura od minus 1 do 2, najviša oko 9 stepeni Celzijusa.

U Srbiji u ponedeljak ujutro ponegde kratkotrajna kiša, u toku dana suvo i malo toplije sa dužim sunčanim intervalima. U utorak jače naoblačenje sa kišom u svim krajevima, a uveče i u toku noći kiša će na planinama preći u sneg.

U sredu u Vojvodini prestanak padavina, a u ostalim krajevima i dalje kišovito. Na planinama jugozapadne Srbije sneg uz stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 20 centimetara.

Duvaće jak i olujni, severni i severozapadni vetar. Od četvrtka do subote, 23 - 25. novembra, malo do umereno oblačno, suvo i hladno. U nedelju, 26. novembra novo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike