Žuti meteoalarm na snazi za celu Srbiju: Evo kakvo nas vreme očekuje do ponedeljka!

18.11.2023

08:34

0

U nedelju suvo i hladno uz slabljenje vetra, na severu zemlje sa sunčanim intervalima, u ostalom delu biće oblačno

Žuti meteoalarm na snazi za celu Srbiju: Evo kakvo nas vreme očekuje do ponedeljka!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije, pošto se danas očekuje hladno vreme, uz vetar koji će povremeno imati olujne udare, kao i snežne padavine u planinskim krajevima.

Vreme će biti oblačno i hladno, uz umeren i jak severozapadni vetar koji će povremeno imati i olujne udare, od 17 do 24 metara u sekundi. Takvo vreme će u brdsko-planinskim predelima stvoriti uslove za snežne nanose. U nižim predelima padaće kiša, a u brdsko-planinskim sneg.

Žuti meteoalarm danas je na snazi za celu Srbiju zbog jakog vetra, i u višim predelima u istočnom, jugoistočnom i jugozapadnom delu zemlje zbog snega.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava na potencijalno opasno vreme, odnosno da “prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku”.

Zbog toga treba “nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimati nepotrebne rizike”.

U subotu će biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom. U brdsko-planinskim predelima očekuje se sneg, naročito na istoku i jugoistoku Srbije, a ponegde i u nižim predelima.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine, usled čega se na planinama očekuje stvaranje snežnih nanosa.

Najniža temperatura je od 1 do 5 stepeni, a najviša od 4 do 8 stepeni Celzijusa.

Vreme za naredne dane

U nedelju nas očekuje suvo i hladno vreme uz slabljenje vetra, na severu zemlje sa sunčanim intervalima, u ostalom delu biće oblačno.

Samo su u južnim krajevima još ujutro ponegde moguće slabe padavine. Posle podne i uveče će doći do postepenog razvedravanja, dok se na severu očekuje naoblačenje, ponegde uz mogućnost slabe kiše. Najniža temperatura biće od 0 do 5 stepeni, najviša od 6 do 10 stepeni Celzijusa.

U ponedeljak će biti toplije uz naoblačenje, koje će tek uveče na severu i zapadu usloviti kišu. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar.

Najniža temperatura biće od -1 do 5 stepeni, a najviša od 11 do 15 stepeni Celzijusa.

Temperatura za vikend po gradovima

Prema petodnevnoj prognozi RHMZ u Beogradu je u subotu moguća kiša, dnevna maksimalna temperature će biti 6 stepeni, u nedelju će biti promenljivo oblačno i do 8 stepeni Celzijusa.

U Novom Sadu će prvi dan vikenda obeležiti jak vetar i temperature vazduha do 7 stepeni, a drugog dana vikenda, u nedelju biće promenjivo oblačno i do 8 stepeni Celzijusa. 

U Nišu u subotu kiša i maksimalno 5 stepeni Celzijusa u subotu, dok se promenjivo oblačno i do 8 stepeni očekuje u nedelju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike