Temperatura danas i do 27 stepeni, RHMZ saopštio kada stiže zahlađenje

30.10.2023

06:03

0

Autor: I.K.

Narednih dana nastavlja se trend toplog vremena, iznad proseka za ovo doba godine

Temperatura danas i do 27 stepeni, RHMZ saopštio kada stiže zahlađenje
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se i narednih dana nastavlja trend toplog vremena iznad proseka za ovo doba godine, te saopštio stiže naoblačenje koje će doneti i pad temperature.

Danas ujutru i delom tokom prepodneva duž rečnih dolina, po kotlinama i visoravnima jugozapadne, južne i istočne Srbije magla. Tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar uglavnom slab, u košavskom području umeren do jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 14 °C, najviša od 22 do 27 stepeni.

U utorak toplo i vetrovito, ali uz naoblačenje koje će tokom jutra i prepodneva tek ponegde uslovljavati slabu kišu. Posle podne, uveče i tokom noći jače naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima, uz mogućnost grmljavine, sa severa i zapada proširiće se i na ostale krajeve. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i na planinama povremeno dostizati udare olujne jačine, uveče i tokom noći u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 5 do 16 °C, najviša od 20 do 25 stepeni. Na snazi će biti žuti meteoalarm zbog padavina većih od 10 l/m² u periodu do 3h.

U sredu promenljivo oblačno i svežije, u većem delu suvo sa sunčanim intervalima, a na jugu 

i istoku zemlje sa ređom pojavom kratkotrajne kiše. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 12 °C, najviša od 17 do 20 stepeni.

U četvrtak promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, samo na jugu ponegde s kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 5 do 10 °C, najviša od 17 do 21 stepen.

Prema prognozi za period od 3. do 7. novembra promenljivo oblačno i svežije, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike