Milan i Damjanka Antonijević slave 73 godine braka i imaju važnu poruku za sve bračne parove

27.10.2023

22:30

0

Venčali su se u oktobru 1950 te godine i od tada kako kažu vredno stvaraju zajedničku sreću negujući brak ispunjen ljubavlju i poštovanjem

Milan i Damjanka Antonijević slave 73 godine braka i imaju važnu poruku za sve bračne parove
Ilustracija - Copyright Pexels

Milan i Damjanka Antonijević iz Banatskog Brestovca kod Pančeva slave redak jubilej-73 godine braka. Venčali su se u oktobru 1950 te godine i od tada kako kažu vredno stvaraju zajedničku sreću negujući brak ispunjen ljubavlju i poštovanjem.

Milan Antonijević imao je 17 godina kada se oženio oktobra davne 1950 te godine a njegova supruga Damjanka 19. Bili su mladi i nezreli , kažu, ali su se voleli. Odrastali su i sazrevali zajedno dogovarali se oko svega, uvažavali jedno drugo i zato sada posle 73 godine zajedničkog života mogu da potvrde da su imali dobar brak.

"Bili smo jedno prema drugom veoma korektni a to je jako važno da se partneri dobro razumeju,da podržavaju jedno drugo. Najveća radost je bila kada smo dobili prvo dete, to je bilo 1952g. dobili smo ćerkicu pa onda posle godinu i po drugu. To su naše najveće radosti koje čovek može da doživi”, rekao je Milan.

Živeli su skromno, bez velikih prohteva a njihova poruka mlađim generacijama je da ne budu previše zahtevni prema partneru, da neguju lepu reč i dogovor ukoliko žele skladan i dug brak.

"Da poštuju jedno drugo i da budu dobri jedno prema drugom. Da se dogovaraju i kažu ovo treba i ovo ne treba, jedno isto da pričaju. Lepo smo živeli uglavnom, nekad se i posvađamo, posle bude još lepše,pomirimo se i idemo dalje..“, kaže Damjanka.

Smatram da je najvažnije za održanje braka da poštuju jedno drugo,da budu zadovoljni onim što imaju, da ne žele u životu nikad ono što ne mogu dobiti ali se treba boriti za to da imaš više“ potvrdio je Milan.

Milan i Damjanka su od početka ove godine u Gerontološkom centru Pančevo gde provode vreme u druženju i raznovrsnim aktivnostima. Zadovoljni su ,dani su im zanimljivi a što je najvažnije imaju jedno drugo kažu sa nežnošću i osmehom koji su sačuvali i posle više od 7 decenija zajedničkog života.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTV

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike