Vozači divljaju pored škola: Više od 15.000 prekršaja napravili samo u septembru!

05.10.2023

14:06

0

Autor: R.M.

Čak 7.127 vozača kažnjeno zbog prekoračenja brzine u zonama škola, a pod dejstvom alkohola je uhvaćeno 212 vozača koji su isključeni iz saobraćaja

Vozači divljaju pored škola: Više od 15.000 prekršaja napravili samo u septembru!
Copyright Profimedia

Policijski službenici saobraćajne policije sankcionisali su ukupno 15.411 prekršaja u okviru akcije "Škola", koja je tokom septembra sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, saopštio je MUP.

Od toga je 7.127 vozača kažnjeno zbog prekoračenja brzine u zonama škola, a pod dejstvom alkohola je uhvaćeno 212 vozača koji su isključeni iz saobraćaja. 

Šokantno je i da je 20 vozača upravljalo po dejstvom psihoaktivnih suspstanci. Tokom akcije, 38 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom u zonama škola sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Policija je kaznila i 1.222 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 1.111 vozača zbog nepropisnog parkiranja, 25 vozača zbog prelaska na crveno svetlo semafora i 22 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Nažalost, prošlog meseca tri deteta zadobila su teške telesne povrede a 13 dece lake telesne povrede u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u zonama škola.

Saobraćajna policija nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu, kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike