Čak 24 učenika ne ide u školu jer ih maltretira nasilni dečak: Davi decu, bode šestarom, a jednu učenicu odveo u WC i terao da skine majicu!

04.10.2023

11:11

0

Iako su se roditelji obraćali mnogim institucijama, rešenje još uvek nije nađeno a oni ne smeju decu da pošalju na nastavu

Čak 24 učenika ne ide u školu jer ih maltretira nasilni dečak: Davi decu, bode šestarom, a jednu učenicu odveo u WC i terao da skine majicu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Čak 24 učenika jednog VI razreda Osnovne škole "Knez Sima Marković" iz Barajeva već tri nedelje ne odlaze na nastavu jer se zbog vršnjačkog nasilja ne osećaju bezbedno, a njihovi roditelji kažu da se plaše za bezbednost dece i dodaju da nadležne institucije nemaju rešenje.

- Mi više ne možemo da trpimo. Naša agonija traje već godinu dana i niko ništa ne preduzima. Dete maltretira ceo svoj razred, ali i druga odeljenja. Nakon masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar", uplašili smo se i obustavili nastavu - navodi Milan Gorunović, zabrinuti otac dečaka koji trpi vršnjačko nasilje.

Gorunović kaže da su sa problemom upoznati lokalna samouprava, škola, Ministarstvo prosvete, policija, socijalno i ističe ali da rešenja nema.

- Danas smo bili u Centru za socijalni rad i rečeno nam je da oni ne mogu da nam pomognu. Imaju svoje zakone koji u ovom slučaju ne mogu ništa da reše. Od njih smo kao odgovor dobili da će roditelji dečaka zajedno sa njim biti poslati kod psihologa - priča zabrinuti otac.

On je naglasio da je dečak nasilan i prema drugim učenicima i dodaje da je imao osećaj da dete šalje na ratište, a ne u školu.

- Taj dečak je dosta krupan i jak. Ometa časove, cepa deci sveske i vežbanke. Neretko ih bode šestarom, davi, fizički nasrće na njih. Mnogo puta smo do sada prijavili, međutim, u evidenciji Centra za socijalni rad postoji samo jedna prijava. Očigledno da su sve naše prijave završile u fioci - navodi očajni otac.

Terao devojčicu da skine majicu

Ovaj čovek tvrdi da je mali nasilnik čak jednu devojčicu ubacio u toalet i terao da skine majicu.

- Otac te devojčice bio je šokiran. Odmah je otišao da prijavi slučaj policiji, samo što to očigledno nigde nije zabeleženo - tvrdi Gorunović.

Prema njegovim rečima, nekoliko dece je čak završilo i u bolnici sa teškim povredama, a to je bio alarm da deca više ne odlaze na nastavu.

Profimedia
Ilustracija

- Nastavnici nas podržavaju, i njima je muka od cele ove situacije. Šalju deci materijal za rad i učenje od kuće. Ne mogu da održe nastavu zbog tog dečaka, a i svesni da neko može biti povređen prihvatili su ovu opciju. Majka nasilnog dečaka čak podnosi prijave protiv roditelja, direktora i nastavnika - navodi otac i dodaje da je prethodni razredni starešina napustio svoje radno mesto jer nije mogao da izdrži pritisak majke dečaka koji vrši nasilje.

- Ona štiti svoje dete i ne želi da potpiše da ide u specijalnu školu. Iz škole nam je rečeno da dete ne može biti ispisano bez saglasnosti roditelja. To je suludo, da li to znači da dete može da radi šta hoće i da mu niko ništa ne može? Pa upravo zbog tog deteta, jedan učenik završio je na Institutu za majku i dete, a drugi u Tiršovu. Ne znam šta treba da se desi da bi neko odreagovao? - rekao je otac.

Roditelji traže pomoć

Roditelji čija deca već tri nedelje ne odlaze u školu mole nadležne institucije za pomoć i prete štrajkom.

- Očajni smo, ne želimo više ovo da trpimo. Direktor škole je naveo da će dete dobiti pratnju, ali tako je bilo i prošle godine pa se sve vratilo na staro. Želimo da pošaljemo decu u školu u kojoj će biti bezbedni! - navode očajni roditelji.

Inače, reakcija nadležnih i direktora škole je izostala do objavljivanja ovog teksta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike