Epilog skandala sa turističkom agencijom iz Kraljeva: Uhapšena odgovorna osoba, novac od prodatih aranžmana zadržavala za sebe

21.09.2023

14:45

0

Autor: I.K.

Osumnjičena je za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 6.196.000 dinara

Epilog skandala sa turističkom agencijom iz Kraljeva: Uhapšena odgovorna osoba, novac od prodatih aranžmana zadržavala za sebe
Ilustracija - Copyright Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su J.R.D. (63) iz Kraljeva, odgovorno lice privrednog društva "Guliver", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja.

U saopštenju MUP-a su naveli da je osumnjičena tokom ove godine kao subagent prodala veći broj turističkih aranžmana građanima koje je dovela u zabludu da im je aranžmane rezervisala, a naplaćeni novac je protivpravno prisvojila za sebe i tako oštetila građane.

Takođe, kako se sumnja, J.R.D. organizatorima putovanja sa kojima ima zaključene ugovore o subagenturi, nije uplatila novac za rezervisane aranžmane, već ga je zadržala za sebe i oštetila turističke agencije-organizatore putovanja.

Na opisane načine osumnjičena je za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 6.196.000 dinara. 

Određeno joj je zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena u nadležno tužilaštvo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike