Deo putnika će moći da ostvari putovanje, iako je agencija "Guliver" zatvorena, evo i kako

22.08.2023

12:16

0

Autor: I.K.

Zasada je jedino poznato da je jedan račun ove agencije u blokadi, dok drugi nije

Deo putnika će moći da ostvari putovanje, iako je agencija "Guliver" zatvorena, evo i kako
Ilustracija - Copyright Profimedia

Povodom zatvaranja turističke agencije "Guliver" iz Kraljeva, putnici koji su preko nje uplatili aranžmane pitaju se da li će i na koji način biti obeštećeni.

Kako je za 24sedam potvrdio direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić, određeni broj putnika će sigurno biti obeštećen, odnosno biće u mogućnosti da realizuje ugovoreno putovanje.

- Putnici koji imaju potpisan ugovor sa agencijom "Guliver", koja je subagent, i imaju svu neophodnu dokumentaciju, dakle priznanicu, ugovor i garanciju putovanja, moći će da realizuju putovanje jer će tu obavezu preuzeti na sebe agencije koje su organizatori tih putovanja. Mi u ovom trenutku ne znamo tačan broj takvih putnika, to se trenutno proverava, ali će oni moći da ostvare svoje pravo - navodi Seničić.

Kako je rekao, zasada je jedino poznato da je jedan račun ove agencije u blokadi, dok drugi nije, ali više detalja znaće se kada turistička inspekcija završi svoj deo posla.

Podsetimo, turistička agencija "Guliver" iz Kraljeva zatvorena je zbog finansijskih poteškoća. Ona je obavestila putnike da ne polaze na predstojeća putovanja jer im nisu obezbeđeni vaučeri, te da će se javiti sa informacijama o nadoknadi štete.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike