"Devojka je već počela da guta vodu i da se davi, a onda je moj muž uskočio u more": Srpkinja opisala kako su spasili Poljake na Lefkadi

20.09.2023

21:30

0

Autor: M. Vu.

Iako su talasi dostizali visinu od čak dva metra, mnogi turisti nisu bili svesni rizika koji su preuzimali ulazeći u vodu

"Devojka je već počela da guta vodu i da se davi, a onda je moj muž uskočio u more": Srpkinja opisala kako su spasili Poljake na Lefkadi
Plaža Megali Petra - Copyright Profimedia

Priča koju je podelila Milica na Fejsbuk grupi "Grčka Info" o njihovom poslednjem danu odmora na plaži Milos na Lefkadi šalje snažnu poruku o opasnostima velikih talasa na obali.

Miličin suprug, vojnik u specijalnoj jedinici, nije oklevao da postane heroj tog dana, spasavajući mladi par iz Poljske od sigurne smrti.

Iako su talasi dostizali visinu od čak dva metra, mnogi turisti nisu bili svesni rizika koji su preuzimali ulazeći u vodu. 

"Hoću da podelim sa vama jedan, na sreću, divan dan sa Lefkade.

Zadnji dan odmora proveli smo na Milos plaži, talasi su bili i do dva metra, ja se naravno nisam usudila da zaplivam ozbiljnije dok suprug bukvalno celog dana nije izašao iz vode. Njemu talasi ne smetaju, radio je dve godine kao spasilac, prošao obuku za talase, sada radi kao vojnik u specijalnoj jedinici i fizički je spreman.

Profimedia
 

Jedan par, čini mi se da su iz Poljske, je imao sreće da se baš moj suprug našao u blizini, a i dosta smo obraćali pažnju tog dana na ljude oko sebe jer je baš bilo rizično za plivanje. Čudili smo se kako roditelji puštaju decu da sama idu daleko...itd..

Da se vratim na srećan par... Plivali su malo dalje od obale i kada su krenuli ka obali devojka je izgubila snagu, talasi su krenuli da je poklapaju i da je vraćaju nazad, njen momak isto vidno umoran nije uspeo da joj pomogne. Moj suprug je video da se muče i otplivao do njih, pitao je l' mogu da plivaju, dečko je samo rekao 'Help' a devojka je već počela da guta vodu i da se davi. Bila je, hvala Bogu, za toliko prisebna kada joj je moj suprug pružio ruku, uhvatila se i držala svom snagom i tako je izvukao do plićaka. Momak je izašao sam, i sve se dobro završilo! Zahvaljivali su se narednih 15minuta.

Ja sam ponosna na svog muža, naravno. Ali ljudi vodite računa, ovakve stvari nisu nimalo naivna situacija, talasi su opasni i nisu za svakoga, desilo se svašta ove godine, nažalost čitali smo u grupi", napisala je Milica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike