Katanac na vrata turističke agencije "Guliver" iz Kraljeva: Utvrđuje se broj oštećenih putnika

22.08.2023

08:41

0

Proverom jedinstvenog registra računa na sajtu Narodne banke Srbije, utvrđeno je da je jedan od dva računa agencije u blokadi

Katanac na vrata turističke agencije "Guliver" iz Kraljeva: Utvrđuje se broj oštećenih putnika
turisti u Beogradu - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Turistička agencija "Guliver" iz Kraljeva zatvorena je zbog finansijskih poteškoća i ne zna se koliko je putnika ostalo bez para i letovanja.

Prema informacijama dobijenim od putnika koji su se obratili Sektoru turističke inspekcije, turistička agencija "Gulliver", posrednik u prodaji turističkih putovanja, obavestila je putnike da ne polaze na predstojeća putovanja jer im nisu obezbeđeni vaučeri, te da će se javiti sa informacijama o nadoknadi štete.

S obzirom da je poslovnica agencije zatvorena, kontaktirana je zastupnica agencije koja je izjavila da je na bolovanju.

Proverom jedinstvenog registra računa na sajtu Narodne banke Srbije, utvrđeno je da je jedan od dva računa agencije u blokadi, dok je drugi uključen, što znači da agencija nije u blokadi. Do sada je zaprimljeno šest predstavki putnika, dok je inspekcijski nadzor u toku.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je za RTS da je agencja "Guliver" poteškoće u poslovanju prijavila još prošle godine, da je uspela da nastavi da radi, ali da je ostalo aranžmana koje nisu uspeli  da isplate.

"Turistička inspekcija će utvrditi broj oštećenih putnika, okolnisti i iznos nerealizovanih aranžmana, a mi ćemo utvrditi način na koji će ti putnici ostvariri svoja prava i biti obeštećeni", rekao je Seničić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike