Održana generalna proba svečanosti promocije najmlađih oficira Vojske Srbije

08.09.2023

23:10

0

Kadeti koji su završili školovanje na Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu i Vojnomedicinskoj akademiji održali su probne marševe

Održana generalna proba svečanosti promocije najmlađih oficira Vojske Srbije
pripadnici vojske Srbije - Copyright FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg

Generalna proba svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije održana je danas na platou ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Kadeti koji su završili školovanje na Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu i Vojnomedicinskoj akademiji održali su probne marševe, a na probi su učestvovali i pripadnici vazduhoplovne jedinice koji su nadletali avionima i helikopterima iznad Narodne skupštine.

Generalnoj probi promocije potporučnika prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-potpukovnik Duško Žarković, rektor Univerziteta odbrane brigadni general Boban Đorović i načelnik Vojne akademije pukovnik Srđan Blagojević.

FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg
 

Sutra će u prve oficirske činove biti promovisano 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Vojnu akademiju završava 148 kadeta i kadetkinja 143. i 144. klase Vojne akademije, među kojima je 10 kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dva kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, dok Medicinski fakultet VMA završava 27 mladića i devojaka 9. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije koja će početi u 11 časova. Zbog svečanosti će doći i do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja pojedinih ulica od 8 do 14 i 30 časova.

 

Za saobraćaj će biti zatvorene ulice Dragoslava Jovanovića, Takovska od Svetogorske do Bulevara kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra od Beogradske do Kneza Miloša, Kneza Miloša od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra, Dečanska od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića, Resavska od Krunske do Bulevara Kralja Aleksandra i Vlajkovićeva od Trga Nikole Pašića do Majke Jevrosime.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike