Nevreme se obrušilo na deo Srema i Šid! RHMZ izdao hitno upozorenje na jaku oluju i grad

03.09.2023

17:18

0

Do večeri se očekuje da hladni front stigne i do ostalih delova Srbije, donoseći sa sobom pogoršanje vremena

Nevreme se obrušilo na deo Srema i Šid! RHMZ izdao hitno upozorenje na jaku oluju i grad
Nevreme - Copyright Foto: Pixabay

Vojvodina se suočava sa naglim promenama u vremenskim uslovima, dok jaka konvektivna oblačnost donosi intenzivne pljuskove sa grmljavinom i lokalnom pojavom sugradice. Takođe, pojedini delovi Beograda će iskusiti kratkotrajne pljuskove praćene grmljavinom.

Kako saznajemo nevreme je pogodilo zapad Srema i šire podružje Šida. Kako najavljuju meteorolozi, oluju će najviše osetiti građani Kikinde.

- Na području Vojvodine jaka konvektivna oblačnost uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom i lokalnom pojavom sugradice. U pojedinim delovima Beograda kratkotrajan pljusak sa grmljavinom - upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Do večeri se očekuje da hladni front stigne i do ostalih delova Srbije, donoseći sa sobom pogoršanje vremena, uz veoma jak severozapadni vetar. U večernjim satima i tokom noći, zapadni i jugozapadni delovi Srbije će biti posebno pogođeni veoma obilnim pljuskovima i lokalnim olujama. Očekuje se da padne od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više.

Vreme narednih dana

Slično vreme će se nastaviti i u ponedeljak, sa dodatnih 10 do 30 litara kiše u zapadnim i južnim predelima Srbije, dok će na severu biti suvo.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

U isto vreme, nad Grčkom će se nalaziti veoma snažan ciklon, a iznad oblasti Alpa polje visokog pritiska, što će rezultirati veoma jakim severozapadnim vetrom sa olujnim udarima koji mogu dostizati brzine preko 60 km/h.

Maksimalne temperature će se kretati od 20 do 25°C, dok će u Beogradu biti do 24°C.

U utorak se očekuje promenljivo oblačno vreme i dalje vetrovito, s lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom na jugu Srbije. Temperature će malo porasti, sa maksimalima od 24 do 28°C, dok će u Beogradu biti do 26°C.

Od srede se očekuje stabilizacija vremena, te će druga polovina sledeće sedmice doneti sunčano vreme, uz sve toplije temperature koje će se približavati letnjim.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike