Superćelijska oluja pogodila deo Vojvodine! Jake rotacije kod Novih Banovaca, postojali svi uslovi za tornado (FOTO/VIDEO)

30.08.2023

17:21

0

Autor: M. Vu.

Iako su meteorolozi napeli sve svoje kapacitete da prate situaciju, uslovi su bili izuzetno nestabilni

Superćelijska oluja pogodila deo Vojvodine! Jake rotacije kod Novih Banovaca, postojali svi uslovi za tornado (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jaka superćelijska oluja pogodila je Vojvodinu! 

Uzbuna je zavladala dok je južni deo snažne superćelije sa potencijalom za tornado prešao preko Novih Banovaca. Područje je bilo pogođeno izraženom rotacijom oblaka i obilnim gradom prečnika čak 3 cm. Stanovnici su bili na oprezu dok je oluja nastavljala svoj put, formirajući se malo jugozapadnije od Novog Sada i držeći se nepredvidivo sve do Padinske Skele.

 

 

Iako su meteorolozi napeli sve svoje kapacitete da prate situaciju, uslovi su bili izuzetno nestabilni. Iznenadna formacija jake superćelije južno od Novog Sada nije samo iznenadila već i zabrinula stručnjake.

Srećom, oluja je izdržala do Opova, ali su između Inđije i Opova postojali trenuci kada je upozorenje za tornado bilo veoma blizu.

 

 

Jako nevreme je pogodilo i Staru Pazovu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Grad je padao i u Inđiji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Građani su savetovani da ostanu u svojim domovima i budu pripremljeni za moguće nepogode. Meteorolozi i hitne službe su i dalje u pripravnosti, prateći svaku promenu u situaciji. Naredni sati će biti ključni dok se oluja bude kretala dalje.

Prethodno je RHMZ izdao hitno upozorenje, u 15.33 sati koje se odnosilo na nepogode u Sremu.

Bonus video:

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike