Superćelijska oluja pogodila Majorku! Letele stolice i krovovi, kruzer se sudario sa tankerom, trudnica prebačena u bolnicu(VIDEO)

27.08.2023

23:33

0

Snažni vetrovi dostizali su brzinu od 120 kilometara na sat, a meteorolozi predviđaju da će oluja i dalje pustošiti ostrvo u narednim danima

Superćelijska oluja pogodila Majorku! Letele stolice i krovovi, kruzer se  sudario sa tankerom, trudnica prebačena u bolnicu(VIDEO)
Superćelijska oluja ostavila pustoš na Majorci - Copyright Twitter_BoughyOfficial

Majorka, najveće špansko ostrvo, suočava se sa razornim efektima snažnih vetrova, jake kiše i grada. Lokalno stanovništvo i turisti dele video snimke na društvenim mrežama koji prikazuju superćelijsku oluju kako "nosi" ležaljke pored bazena i kako grad pada na puteve i krovove.

Hoteli na ostrvu su preobraženi, a tokom samo jednog sata prijavljeno je više od 80 slučajeva poplava izazvanih intenzivnom kišom.

 

 

Snažni vetrovi dostizali su brzinu od 120 kilometara na sat, a meteorolozi predviđaju da će oluja i dalje pustošiti ostrvo u narednim danima.

Upozorenja su izdata za sva Balearska ostrva - Majorku, Ibicu, Menorku i Formenteru.

 

 

Turisti koji su prisustvovali ovoj prirodnoj katastrofi podelili su video snimke na kojima se vidi kako se sklanjaju iza automobila u pokušaju da se zaštite od oluje.

 

 

Poplave su takođe zahvatile mnoge podrume na ostrvu.

 

 

Na brodu za krstarenje u luci, pokidao vez zbog jakog vetra i sudario se sa tankerom pristalim u blizini.

 

 

Napori lokalnih službi za vanredne situacije i spasilaca su intenzivni, kako bi se pružila pomoć onima koji su pogođeni olujom i minimizirale štete. 

 

 

Trudnica prebačena u bolnicu

Jedna trudnica u Kalviji prebačena je u bolnicu nakon što je na nju pao ulični znak.

Upozorenje španskih meteorologa za Balearska ostrva važiće do kraja nedelje.

 

Bonus video:

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike