Red sunca, red pljuskova sa grmljavinom: Posle vrelih 35 stepeni stižu padavine i to u ovim delovima

30.07.2023

06:35

0

Budite spremni na naglu promenu vremenskih uslova i držite se informacija o vremenu kako biste bezbedno uživali u danima pred nama

Red sunca, red pljuskova sa grmljavinom: Posle vrelih 35 stepeni stižu padavine i to u ovim delovima
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

U prvom delu dana danas se u većini krajeva očekuje pretežno sunčano i toplo vreme.

Međutim, na severu Vojvodine se već pre podne očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok će se na ostale krajeve proširiti posle podne i uveče.

Ove promene vremena donose i lokalnu pojavu vremenskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Suvo i veoma toplo vreme zadržaće se jedino na krajnjem jugu zemlje. Vetar će biti slab, jugozapadni, a tokom popodneva i uveče će se okrenuti na severozapadni i kratkotrajno pojačati.

Minimalne temperature kretaće se od 13 do 21 °C, dok će maksimalne biti od 29 °C na severozapadu Vojvodine do čak 35 °C na jugu Srbije.

printscreen/RHMZ
 

 

U ponedeljak nas očekuje promenljivo vreme sa izmenama sunčanih i oblačnih intervala, a biće i malo svežije u odnosu na prethodne dane.

Lokalna pojava kratkotrajne kiše moguća je još ujutru i pre podne na istoku i jugoistoku Srbije. Vetar će biti slab do umeren, dok će u Vojvodini i istočnoj Srbiji povremeno biti jak i severozapadni.

Minimalne temperature kretaće se od 16 do 30 °C.

U utorak nas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme uz slab do umeren jugoistočni vetar. Minimalne temperature biće od 14 do 19 °C, dok će maksimalne biti od 30 do 33 °C.

U toku noći, na severu Vojvodine mogući su kratkotrajni pljuskovi i grmljavina.

U sredu, na severu Srbije očekuje se promenljivo oblačno vreme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom, dok će u ostalim krajevima biti pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni. Minimalne temperature kretaće se od 15 do 21 °C, dok će maksimalne biti od 28 do 33 °C.

Budite spremni na naglu promenu vremenskih uslova i držite se informacija o vremenu kako biste bezbedno uživali u danima pred nama.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike