Apel na građane koji koriste plovila na vodi: Pre isplovljavanja proverite vremensku prognozu i koristite bezbednosnu opremu!

26.07.2023

17:24

0

Tokom ove nautičke sezone vreme je izuzetno kolebljivo i vremenske promene idu iz sata u sat - kaže Kostić

Apel na građane koji koriste plovila na vodi: Pre isplovljavanja proverite vremensku prognozu i koristite bezbednosnu opremu!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Komandir rečne policije u Beogradu Miloš Kostić, apelovao je danas na građane koji koriste plovila za sport i rekreaciju da pre isplovljavanja prate vremensku prognozu, ali koriste i zakonom propisanu bezbednosnu opremu, kao što je prsluk za spasavanje.

- Tokom ove nautičke sezone vreme je izuzetno kolebljivo i vremenske promene idu iz sata u sat. Bitno je građani pre svakog isplovljavanja isprate vremensku prognozu kako bi mogli bezbedno da borave na vodi. Ukoliko ipak to ne urade, a nađu se u nebezbednoj situaciji, preporučljivo je da nas odmah kontaktiraju kako bi mi uputili svoje patrole koje su 24 sata prisutne na našim najvećim plovnim rekama, kako bi im pružili svu neophodnu pomoć - rekao je Kostić.

Kada su u pitanju plutajući objekati, objasnio je Kostić, savet je, ali i zakonska obaveza, da svakodnevno proveravaju osiguranja i vezove kako ne bi došlo do havarije usled vremenskih nepogoda, a samim tim i nanošenja velike materijalne štete.

Kostić je naglasio da policijski službenici, u saradnji sa odeljenjem za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe, sprovode akcije gde se stavlja akcenat na upravljanje pod dejstvom alkohola.

- Svaki građanin koji upravlja plovilom pod dejstvom alkohola biće sankcionisan. Kada je u pitanju upravljanje plovilima pod dejstvom alkohola, važno je napomenuti da je nulta tolerancija u pitanju - rekao je Kostić.

On je apelovao na građane i da koriste isključivo uređena kupališta.

- Naši policijski službenici kroz svakodnevni rad obilaze i neuređena kupališta, ali savetujem da se građani ne opuštaju na takvim mestima. Tu ne postoje spasilačke službe i služba hitne pomoći, tako da su to izuzetno nebezbedna mesta - naglasio je Kostić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike