Realizovana provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka: Postignuti vrlo dobri i odlični rezultati! (FOTO)

13.07.2023

17:44

0

Vojnici su se u prethodnih šest nedelja teoretski i praktično osposobljavali za rukovanje različitim vrstama pešadijskog naoružanja, ovladali su osnovnim taktičkim radnjama i uspešno položili proveru fizičkih sposobnosti

Realizovana provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka: Postignuti vrlo dobri i odlični rezultati! (FOTO)
Provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka - Copyright FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

U centrima za osnovnu obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu, ove nedelje je realizovana provera individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2023“, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE
 

Vojnici su se u prethodnih šest nedelja teoretski i praktično osposobljavali za rukovanje različitim vrstama pešadijskog naoružanja, ovladali su osnovnim taktičkim radnjama i uspešno položili proveru fizičkih sposobnosti.

Na završnom ispitu individualne obučenosti oni su u toku prvog dana praktično rešavali zadatake iz taktičke obuke, dok su drugog dana pokazali znanja, sposobnosti i veštine za upotrebu sredstava i vojne opreme, nivo strojeve izgrađenosti i poznavanje Pravila službe Vojske Srbije.

Postignuti vrlo dobri i odlični rezultati pokazuju da je ova generacija vojnika potpuno spremna za sledeću fazu obučavanja koja ih očekuje nakon premeštaja u centre za specijalističku obuku.

U ovim centrima oni će se osposobljavati za vojnoevidencione specijalnosti za koje su regrutovani, posle čega će biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije na realizaciju kolektivne obuke do završetka služenja vojnog roka.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike