Napredna obuka snajperista u Vojsci Srbije: Cilj vežbe - usavršavanje veština u rukovanju snajperom (FOTO)

03.07.2023

21:21

0

Na obuci su bili pripadnici Vojske Srbije koji na gađanjima ostvaruju najbolje rezultate

Napredna obuka snajperista u Vojsci Srbije: Cilj vežbe - usavršavanje veština u rukovanju snajperom (FOTO)
Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

U Centru za obuku kopnene vojske realizovana je napredna specijalistička obuka vojnika i starešina za dužnost snajperiste u jedinicama Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Cilj obučavanja je dalje usavršavanje znanja i veština u rukovanju snajperskom puškom u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, samostalno ili u paru, te psihofizička priprema snajperista za neutralisanje ciljeva u borbi.

Na obuci su bili pripadnici Vojske Srbije koji na gađanjima ostvaruju najbolje rezultate i koji su prethodno prošli osnovnu obuku za snajperiste.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije
 

Oni su uspešno savladali sve programom predviđene sadržaje iz vatrene i taktičke obuke, sa akcentom na maskiranju, prikrivenom kretanju, izboru i uređenju zaklona za dejstvo i rešavanju vatrenih zadataka.

U toku realizacije obuke proveravano je i postupanje snajperista pod stresom i opterećenjem, njihova fizička sposobnost, brzina reagovanja u primeni taktičkih radnji i vatrena osposobljenost.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije
 

Po uspešnom završetku obuke, vojnici i starešine su upućeni u svoje jedinice, u kojima će primenjivati stečena znanja i veštine i nastaviti dalje osposobljavanje kako bi dostigli i očuvali najviši nivo osposobljenosti za realizaciju specifičnih zadataka snajperista u Vojsci Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike