Novi kontingent Vojske Srbije u misiji u Libanu: Jedini zadatak - očuvanje mira u ovoj bliskoistočnoj zemlji (FOTO)

28.06.2023

18:29

0

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine

Novi kontingent Vojske Srbije u misiji u Libanu: Jedini zadatak - očuvanje mira u ovoj bliskoistočnoj zemlji (FOTO)
Copyright Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE-VOJSKA SRBIJE

Kontingent Vojske Srbije koji je od kraja prošle godine bio angažovan u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu vratio se u Srbiju nakon uspešnog završetka angažovanja u misiji, a u zonu operacije danas je upućen novi kontingent Vojske Srbije.

U sastavu ovog kontingenta bili su pešadijska četa iz Četvrte brigade kopnene vojske, štabni oficiri i grupa specijalista zaduženih za podršku.

Oni su zadatke izvršavali u sektoru "Istok" mirovne operacije u Libanu, a njihovo angažovanje su pretpostavljene starešine i komanda misije ocenili kao izuzetno profesionalno i odgovorno, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE-VOJSKA SRBIJE
 

U zonu operacije danas je upućen novi kontingent Vojske Srbije, koji će narednih šest meseci, kao i prethodni kontingenti VS, izvršavati odgovorne zadatke na očuvanju mira u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine upućivanjem pet štabnih oficira, a od tada je broj pripadnika Vojske Srbije u ovoj misiji značajno uvećan.

Trenutno u zoni operacije, osim kontingenta u sektoru "Istok", Vojska Srbije angažuje i vod za zaštitu snaga u sastavu italijanskog kontingenta u sektoru "Zapad".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike