Veliki uspeh srpskih đaka: Šest medalja za naše mlade matematičare na Balkanijadi u Tirani

29.06.2023

08:43

0

Autor: I.K.

Ekipu su činili učenici Matematičke gimnazije i osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Beograda

Veliki uspeh srpskih đaka: Šest medalja za naše mlade matematičare na Balkanijadi u Tirani
Copyright dms.rs

Učenici iz Srbije osvojili su dve srebrne i četiri bronzane medalje na juniorskoj Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Tirani.

Srebrnu medalju osvojile su Nina Šušić i Anja Tešević, a bronzanu Vanja Jelovac, Jovan Stojadinović, Luka Preković i Mija Zelić, saopštilo je Društvo matematičara Srbije. 

Ekipu su činili učenici Matematičke gimnazije i osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Beograda.
Na Balkanijadi u Tirani takmičili su se učenici 19 zemalja, 10 balkanskih i 9 gostujućih.

dms.rs
 

 

Inače, u Domu Narodne skupštine održana je svečana ceremonija povodom zatvaranja 11. Kupa Matematičke gimnazije, na kojoj se obratio predsednik Skupštine Vladimir Orlić.

On je ekipi Matematičke gimnazije, koja je proglašena najboljom u oblasti matematike, uručio pehar. Orlić je zahvalio Matematičkoj gimnaziji jer Srbiju u svetu predstavlja i promoviše na najbolji način, kao i na tome što decenijama školuje izuzetne matematičare, fizičare, informatičare i vrhunske stručnjake u brojnim oblastima, a koje Srbija, kako je naglasio, danas i poštuje i podržava.

Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić je, tokom svečanosti, uručila zahvalnicu Narodnoj skupštini za podršku organizaciji Kupa, koju je primio Orlić.

Na ovogodišnjem Kupu Matematičke gimnazije, najvećem takmičenju ovakvog tipa u Srbiji i regionu, učestvovalo je više od sto takmičara iz Hrvatske, Rumunije, Slovenije i Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike