Gašić u Kraljevu obišao jedinice Žandarmerije: Obaveza nam je da čuvamo sećanje i zahvalnost prema srpskim herojima (FOTO)

28.06.2023

18:22

0

Sa Gašićem je u obilasku odreda bio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković

Gašić u Kraljevu obišao jedinice Žandarmerije: Obaveza nam je da čuvamo sećanje i zahvalnost prema srpskim herojima (FOTO)
Gašić u Kraljevu obišao jedinice Žandarmerije - Copyright FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas, povodom Dana "Žandarmerije", odred te jedinice u Kraljevu, i istakao da su njeni pripadnici jedan od najvažnijih stubova u sistemu bezbednosti Srbije.

Sa Gašićem je u obilasku odreda bio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković.

- Ponosan sam na visok nivo i stepen profesionalizma, morala, odlučnosti sa kojima odmah pristupate svakom zadatku koji pred vas stavi država Srbija. A vama se ne daju laki zadaci. Idete tamo gde je najteže i gde su potrebni najhrabriji i najobučeniji -  rekao je Gašić.

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/
 

Dodao je da država ceni njihovu posvećenost i njihovo zalaganje.

- Uz veliku podršku i pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića opremamo vas da ravnopravno ramo uz rame možete da stanete uz evropske i svetske elitne policijske jedinice - istakao je Gašić.

Naglasio je da je bezbednosna situacija na KiM dovoljno kompeksna da Srbiju stalno drži na oprezu.

- Znam koliko svi zajedno volimo Srbiju, da želimo da nam deca i potomci ostanu u njoj u miru i zajedništvu, i zato nemam ni minimum sumnje da ćemo uspeti to i da i sačuvamo - kazao je Gašič.

Ministar je dodao da se na Vidovdan Srbija sa zahvalnošću seća i podviga i stradanja srpskih žandarma.

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/
 

- Od onih koji su svoje živote položili u slavu i za slobodu otadžbine na platou Čukur česme davne 1862. godine u borbi sa turskim vojnicima i tokom turskog bombardovanja, do pripadnika današnje Žandarmerije koji su sopstvenim životima branili bezbednost Srbije - rekao je Gašić.

Dodao je da je ponosan na način na koji pripadnici Žandarmerije čuvaju uspomene ne tragično stradale kolege, kao i na način na koji brinu o njihovim porodicama i potomcima.

- Naša je obaveza da čuvamo sećanje i zahvalnost prema srpskim herojima. Da buduća pokolenja učimo šta su hrabrost, odanost solidarnost, nesebičnost, zajedništvo. Da se time čuva bezbednost naše Srbije, sigurnost naših građana i spokojno detinjstvo naše dece - rekao je Gašić.

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/
 

Komandant Žandarmerije, general Dejan Luković zahvalio je Gašiću na poseti i srdačnim željama i istakao da pripadnici Žandarmerije svakodnevno pokazuju i dokazuju svoju hrabrost, i odanost Srbiji, obavljajući sve svoje zadatke uspešno, profesionalno i požrtvovano.

- Od svog osnivanja, pa sve do današnjeg dana, prošli smo kroz različita iskušenja. Naši pripadnici su na različitim zadacima i u različitom broju angažovani svakog dana u godini, zbog čega je nemoguće nabrojati sve izvršene zadatke - rekao je Luković.

Luković je Gašiću uručio plaketu za svesrdnu pomoć i podršku u radu Žandarmerije, i plaketu direktoru Kancelarije za KiM Petkoviću, u znak zahvalnosti za saradnju i podršku Žandarmeriji.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike