Viktorija je donirala kosu bolesnoj devojčici, Nina prodaje krofne, Mara poklanja paketiće: Ovi mali kraljevi velikih srca ganuli su Srbiju

25.06.2023

20:05

0

Iako su veoma mladi, mališani iz Srbije znaju da pokažu takvu humanost kakvu bi mnogo stariji trebalo da uče od njih

Viktorija je donirala kosu bolesnoj devojčici, Nina prodaje krofne, Mara poklanja paketiće: Ovi mali kraljevi velikih srca ganuli su Srbiju
Deca - Copyright Profimedia

Kad bi bilo više dece poput Nine, Anđele, Dejane, Mare, Viktorije, mališana iz predškolske ustanove iz Subotice...svet bi bio lepše mesto!

Mališani iz različitih krajeva Srbije godinama unazad dele lekcije humanosti zbog kojih bi mnogo stariji od mogli da se postide. 

Viktorija donirala kosu devojčici oboleloj od karcinoma

Priča male Viktorije Tomić (8), učenice OŠ "Dušan Jerković", koja je donirala svoju kosu za izradu perike devojčici oboleloj od karcinoma, ganula je do srži svakog ko je priču čuo.

Foto: Ужичанке Užičanke
 

Kosu dugu preko 35 centimetara, koju nije šišala od rođenja, odsekla je kako bi pomogla nekome "kome je pomoć potrebna".

Da nije žalila ni sekunde pokazale su i fotografije koje su se pojavile na mrežama, na kojima ova mala devojčica, ali velika heroina, pozira ozarenog lica kako drži odsečeni rep u ruci. 

Velika Vaskršnja akcija za Strahinjino ozdravljenje 

OŠ "Ivan Milutinović" u Slancima organizovala je veliku Vaskršnju humanitarnu akciju, a sva prikupljena sredstva donirali su za lečenje četvorgodišnjeg Strahinje Marjanovića.

Sredstva su mu potrebna za fizikalne terapije, logopedske tretmane, senzornu integraciju kao i vežbe za psihomotorni razvoj.

Printscreen
 

Mara se odriče novogodišnjih paketića 

Mara M. iz Zemuna odrekla se pre nekoliko godina novogodišnjeg paketića kako bi usrećila devojčicu i dečaka koje i ne poznaje.

Na ideju je došla kada je saznala da u drugom odeljenju njene škole postoji devojčica čija porodica nije u zavidnoj materijalnoj situaciji zbog čega je drugari zadirkuju.

Iako je nije poznavala, rastužila se i, kako je te 2021. godine ispričala njena mama, došla je kod njih i zamolila da novac koji su planirali da daju za njen paketić "preusmere" i obraduju tu devojčicu, ali i njenog brata.

Rečeno-učinjeno.

Uslov je bio samo da se ne sazna od koga je poklon, da ne bi nikome bilo neprijatno, pa je "skovala" plan i odnela učiteljici koja je dalje prosledila devojčici, a i njenom bratu.

Predškolci prodavali limunade za decu sa autizmom

Mališani iz predškolske ustanove "Naša nada" u Subotici, u centru grada su upriličili "Limunijadu", a sav prihod od prodaje namenili su udruženju za pomoć osobama sa autizmom.

Foto/Subotica.com
 

- Prodajom limunade u centru grada želeli smo da pružimo podršku i pomoć našim prijateljima iz udruženja "Autizam". Osmislili smo štand, ukrasili ga tako da bude upadljiv. Svako dete je na glavi nosilo krunicu sa limunom - ispričala je rada vaspitačica.

 

 

Tri godine ranije sličnu akciju organizovali su i njihovi drugari iz Novog Sada, a tada su prihod donirali NURDOR-u i deci oboleloj od karcinoma.

 

Nina prodaje krofne kako bi pomogla bolesnom tati

Priča o maloj Nini, Novosađanki koja prodaje krofne naselju Adice, podigla je buru na mrežama i izazvala lavinu emocija.

Ona to čini jer želi da pomogne svom teško bolesnom tati kojem je novac za lečenje preko potreban!

Printscreen/Facebook/Mame Novosađanke
 

Svakog dana od 17 do 19 časova prodaje krofne ispred radnje Matić novosadskom naselju Adice, kako bi doprinela da se sredstva što pre prikupe.

Malena heroina zajedno sa mamom i bakom pomaže u pravljenju krofni, nabavci namirnica, a zatim ih iznosi na štand.

Pridružili su joj se i drugari i škole, a da bi se ova tradicionalna, srpska, poslastica kupila čeka se u redovima, jer su sugrađani odlično i emotivno reagovali na njenu akciju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike