Devojčica prodaje krofne kako bi pomogla teško bolesnom tati: Mala Novosađanka održala lekciju humanosti i ljubavi

21.06.2023

20:00

2

Ona svakog dana od 17 do 19 časova prodaje krofne ispred radnje Matić novosadskom naselju Adice, kako bi doprinela da se sredstva što pre prikupe

Devojčica prodaje krofne kako bi pomogla teško bolesnom tati: Mala Novosađanka održala lekciju humanosti i ljubavi
Devojčica prodaje krofne kako bi pomogla bolesnom tati - Copyright Printscreen/Facebook/Mame Novosađanke

Objava jedne mame, da njena ćerkica prodaje krofne u novosadskom naselju Adice, podigla je buru na mrežama i izazvala lavinu emocija.

Ne bi ovo možda prošlo toliko zapaženo da nije usledilo objašnjenje - ona to čini jer želi da pomogne svom teško bolesnom tati kojem je novac za lečenje preko potreban!

I tada nam je mala Novosađanka održala lekciju iz humanosti i beskrajne ljubavi.

Ona svakog dana od 17 do 19 časova prodaje krofne ispred radnje Matić novosadskom naselju Adice, kako bi doprinela da se sredstva što pre prikupe.

Kako je navela njena majka na jednoj Fejsbuk grupi, devojčica prodaje domaće krofne koje je moguće dostaviti i na kućnu adresu.

- Drage mame, moja ćerkica je odlučila da preko leta zaradi. Nalazi se ispred radnje Matić, skoro svaki dan od oko 17 do 19 časova. Krofne ćemo dostaviti i na adresu. Kome se ne bude sviđalo, vraćamo novac. A ko želi da pomogne, a neće krofnice, može SMS poruka za tatu devojčice - napisala je majka.

Printscreen/Facebook/Mame Novosađanke
 

Krofnice se prodaju po simboličnoj ceni od 100 dinara.

Oni koji su ih probali, ne kriju oduševljenje, pa su ga podelili sa ostalima na grupi.

- Moram da kažem da sam danas dobila krofne od predivne porodice, koje su preukusne, predivne, sveže, stigle vruće na adresu. Podsetilo me je na detinjstvo i selo, kad nam je baka pravila...- napisala je jedna sugrađanka i otkrila da će ponovo poručiti.

Printscreen/Facebook/Mame Novosađanke
 

Slične reči hvale za "najukusnije krofne koje su ikad jeli" imali su mnogi koji su se javljali i fotografisali dobijenu poslasticu.

Ni ostali komentari nisu bili u drugačijem tonu.

"Bravo, malena", "ti si veliko srce", "evo je lekcija humanosti", "ti si pobednica"....samo su neki koji su se nizali.

Bolest otkrivena pre nekoliko godina

Sve je počelo 2016. godine kada je njen otac Zoran izgubio vid usled ablacije retine. U martu 2022. ponovo se javlja ablacija i dijagnostikovana je simpatička oftalmija i panuveitis i time biva životno ugrožen.

Na beogradskoj klinici je dobio sistemsku terapiju, hemoterapiju i imunosupresivne kapi. Nakon godinu dana pojava fibrina zbog kojeg mu se magli vid javlja se i izražena fotofobija.

Prema navodima sa sajta fondacije " Pokreni život", koja učestvuje u skupljanju novca, Zoranovo stanje se prati zbog visokih doza hemoterapije.

Njemu je potrebna pomoć kako bi mogao da ode na lečenje u Moskvu.

Novčana sredstva su potrebna za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lekova, lečenje u zemlji i inostranstvu kao i za putne troškove i smeštaj.

Slanjem SMS poruke 161 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001708511-93

Uplatom na devizni račun: 160-6000001708958-13

IBAN: RS35160600000170895813

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Ili se, jednostavno, prošetajte do Veterničke ulice u Novom Sadu i kupite najukusnije krofne koje njegova ćerkica prodaje jer, naše malo nekome zaista znači mnogo.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: J.N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike