Grujičić: Doktorka deci iz "Ribnikara" pustila pesmu sa ekskurzije, nije bilo pevanja

23.05.2023

18:59

0

Ministarka zdravlja kaže da je muzikoterapija priznati metod lečenja, registrovan i u Srbiji i u svetu

Grujičić: Doktorka deci iz "Ribnikara" pustila pesmu sa ekskurzije, nije bilo pevanja
Dr Danica Grujičić - Copyright FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je doktorka Ranka Radulović 5. maja procenila da bi bilo dobro da đaci iz beogradske osnovne škole u kojoj se dva dana pre toga dogodilo masovno ubistvo, poslušaju jednu narodnu pesmu koju su pevali na ekskurziji, dodajući da nije bilo pevanja.

Grujičić je u Skupštini Srbije rekla da se Ministarstvo na čijem je čelu odmah nakon masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ obratilo Institutu za mentalno zdravlje i Klinici za psihijatriju KCS i da su se odazvali najstručniji ljudi za rad sa decom.

Ministarka je ponovila tvrdnje doktorke Radulović da je tokom satanka pomenuta zajednička pesma sa ekskurzije i da je procenila da bi bilo dobro da čuju pesmu.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

„Nije bilo pevanja, puštena je muzika preko telefona, i posle su se deca razišla“, rekla je Grujičić.

Prema njenim rečima, muzikoterapija je priznati metod lečenja, registrovan i u Srbiji i u svetu, ali o tome da li je ona adekvatna trenutnoj situaciji – odlučiće spoljašnji stručni nadzor Klinike za psihijatriju.

Otac jedne od ubijenih devojčica izjavio je ranije medijima da je doktorka Radulović neposredno nakon masovnog ubistva u toj školi, u kome je stradalo devetoro dece i radnik obezbeđenja, a ranjena nastavnica i petoro dece, uvela učenike u kabinet gde im je puštala narodnu muziku i sugerisala im da se povežu sa dušama poginulih prijatelja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike